Prefectura va face demersuri pentru creşterea salariilor funcţionarilor Primăriei

0
317

prefectura

O dezbatere pe tema creşterii plafonului cheltuielilor de personal pentru Primăria Arad a avut loc la Prefectură, la solicitarea consilierului municipal Marin Lupaş. Au participat viceprimarii Aradului, Levente Bognar şi Cătălin Ţiţirigă, alături de mai mulţi funcţionari ai Primăriei Arad şi directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad. „Am convenit împreună că vom face demersurile necesare pentru ca Primăria Arad să obţină din partea Ministerului Finanţelor Publice aprobarea pentru un plafon salarial care să îi permită funcţionarea optimă, în baza legii. Concret, Primăria Arad va adresa Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad o nouă solicitare, detaliată. Directorul Marius Drăgănescu va însoţi această solicitare cu o argumentaţie proprie, pe care o va semna împreună cu mine şi o vom adresa ministrului Darius Vâlcov“, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Arad.

Pe lângă aceste demersuri instituţionale, viceprimarul Levente Bognar a solicitat o dezbatere publică la care să participe parlamentarii pentru a modifica prevederile legale, care datează din 2010, prin care este instituit plafonul de salarizare pentru administraţiile locale.Prefectura a anunţat că aceste demersuri de natură administrativă au mari şanse să se soluţioneze favorabil.

Funcţionarilor municipalităţii li s-a transmis să nu intre în panică, pe fondul acestei probleme. Reprezentanţii Prefecturii spun că s-a încercat politizarea acestui ubiect care ţine strict de administraţie publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.