Prefectura vrea revizuire în cazul Nadăș, după ce sătenii au pierdut lupta pentru pământ

0
677

Prefectura ia atitudine în cazul Nadăș, după ce, acum câteva zile, locuitorii satului credeau că nu mai există speranțe de recuperare a pământului. Judecătorii Tribunalului Olt au decis acum mai bine de o săptămână că satul Nadăş trebuie să reintre în proprietatea familiei Colţeu, care a fost împroprietărită, în anul 2006, cu aproape toate terenurile din localitate.

Prefectul județului, Florentina Horgea a anunțat însă că instituția va face tot ce se poate din punct de vedere juridic, pentru ca situația să fie revizuită.
Comisia Județeană de Fond Funciar Arad de pe lângă Instituția Prefectului a hotărât în ședința din 13 februarie 2019, promovarea căii extraordinare de atac a contestației în anulare împotriva deciziei civile nr. 7 din 5 februarie 2019 pronunțată de Tribunalul Olt, Secția I Civilă, hotărâre judecătorească prin care a fost admis recursul declarat de Colțeu Mihai Alexandru și Colțeu Viorica împotriva Sentinței Civile nr. 857 din 10 septembrie 2018, pronunțată de Judecătoria Balș, în cazul Nadăș.

De asemenea, Prefectura a formulat la data de 12 februarie o cerere de repunere pe rol a cauzei care formează obiectul Dosarului nr. 1265/246/2017, înregistrat la Judecătoria Brașov. „În cadrul acestui litigiu, Comisia a solicitat revizuirea Sentinței civile 657/2006 a Judecătoriei Ineu, prin care familiei Colțeu i s-a restituit suprafața de 8742 hectare teren forestier în baza Certificatului de calitate de moștenitor nr. 5/2003, eliberat de B.N.P. Vlai Adrian, desființat prin hotărâre definitivă de către Curtea de Apel Timișoara, Secția Penală, ca urmare a constatării de asemenea definitive a falsului acestui certificat“, se arată într-un document al Prefecturii.

„Vom efectua toate demersurile juridice necesare și legale pentru a obține revizuirea sentinței Judecătoriei Ineu în cazul Nadăș, în contextul desființării definitive a certificatului de calitate de moștenitor care a fost hotărâtor în pronunțarea acelei sentințe” , a declarat prefectul județului Arad, Florentina Horgea.
În luna septembrie a anului trecut, sentinţa prin care familia Colţeu a fost împroprietărită, în anul 2006, de către Judecătoria Ineu, cu aproape toate terenurile din satul arădean Nadăş, a fost desfiinţată de către Judecătoria Balş. Decizia nu a fost una definitivă, dar atacată cu recurs la Tribunalul Olt. De curând, magistraţii au respins cererile de revizuire formulate, pe motiv că au fost “tardive”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.