Pregătiri pentru amenajarea standului de prezentare a Aradului la Bruxelles

0
223

??????????????????????????????????????????Municipiul Arad va participa la manifestarea “Open Doors Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”, eveniment care va avea loc pe 17 mai în clădirea Jacques Delors a Comitetului Regiunilor (CoR).
Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a spus că municipalitatea va intensifica participările la târgurile internaţionale cu scopul de a promova oraşul.
„Am decis să participăm cu un stand la acest eveniment european de la Bruxelles, completând astfel etapele pe care le-am gândit pentru participarea la competiţia pentru desemnarea Capitalei Culturale Europene în anul 2021. Aradul trebuie să fie văzut şi cunoscut, iar o astfel de şansă nu trebuie ratată. Începând din acest an, orașul nostru își va intensifica participările la târgurile internaționale, fie că vorbim de Bruxelles, Berlin, Praga sau Viena”, a precizat primarul.
La standul arădean vor fi expuse produse tradiţionale româneşti, cu specific din zona noastră – țuică, vin, brânză, cozonac, salam de Nădlac -, broşuri de promovare a Aradului, unde se va sublinia faptul că oraşul este candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, un film de cinci minute de prezentare a municipiului. De asemenea, va fi organizat un spaţiu de joacă pentru cei mici şi, ca noutate şi provocare, a fost conceput un mini-studio foto. Vizitatorii vor fi invitaţi să devină actori ai unei poveşti din Arad, cu ajutorul tehnicii digitale, turiștii urmând a fi proiectați în Arad şi devenind vizitatori virtuali pe străzile municipiului.
Manifestarea, care este adresată publicului larg, dar şi actorilor importanţi implicaţi în dinamica europeană, vizează celebrarea a 20 de ani de activitate a Comitetului Regiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.