parcPrimăria Municipiului Arad va lansa procedurile de desemnare a constructorului care se va ocupa de moderni­zarea şi extinderea Parcului Reconcilierii Româno-Maghiare, proiect care include şi amenajarea celui de-al doilea traseu pietonal din municipiu.
Conform autorităţilor locale, în urma acestor lucrări, Parcul Reconcilierii va fi legat de Turnul de Apă. „Luni va fi lan­sată licitaţia publică pentru desem­narea constructorului prin Serviciul Electronic de Achiziţii Publice. Esti­măm ca în 1 octombrie să înceapă lucrările care au ca termen de fina­li­zare 6 luni”, a precizat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.
Valoarea investiţiei este de aproximativ 3 milioane de lei, banii provenind de la Guvern.
Proiectul de modernizare a Parcului Reconcilierii prevede reparaţii la funcţiunile existente, montarea unui sistem de irigaţii şi a unui sistem de suprave­ghere video, acesta din urmă fiind finanţat din fonduri transfrontaliere, prin proiectului Arad – Hot Spots.
Proiectul de extindere a Parcului Reconcilierii presupune realizarea unei alei pietonale până la Turnul de Apă, plantarea a 50 de copaci, plantarea de gard viu, montarea de bănci şi amenajarea a 10 pergole. La accesul de pe str. I.R.Şirianu se va amenaja o fântână din pavaj, cu jeturi de apă aşezate unul după altul. Spre colţul străzilor I.R. Şirianu şi Ceaikovski se va amplasa o ciş­mea de apă, personalizată, din piatră.
„Prin extinderea Parcului Reconcilierii va fi pus în valoare Turnul de Apă, care, conform regulamentului aferent PUZ – Zona Parc Reconci­li­erii, are rol de capăt de traseu turistic pietonal Cetatea Aradului – Piaţa Avram Iancu – Parcul Reconcilierii Româno – Maghiare – Turnul de apă”, a mai explicat Corina Drăghici.
La finalul investiţiei, suprafaţa totală a parcului va fi de 3.234 mp, din care 1.110 mp vor fi aleile pietonale, 2.224 mp vor fi spaţiile verzi şi 40 mp vor fi alocaţi locurilor de parcare.
(Ş.M.)

Recomandările redacției