În premieră în Arad, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ, mulţumeşte, public, autorităţilor pentru o investiţie

0
341

lizica

Prof.univ.dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al Universităţii “Aurel Vlaicu” Arad este primul cetăţean al Aradului care mulţumeşte, public, administraţiei locale pentru investiţiile pe care le derulează în oraş.
Prof. univ.dr. Lizica Mihuţ locuieşte pe strada Lucian Blaga, unde se execută lucrări de modernizare a reţelei de canalizare, fapt care i-a mulţumit pe cei care deţin imobile în această zonă a oraşului.
“Locuiesc din 1982 pe această stradă, deci de 32 de ani, şi nu speram să ajung momentul în care să asist la modernizarea canalizării. Dacă stau să mă gândesc, canalizarea s-a făcut la începutul secolului al XX-lea, deci în mileniul al doilea, în urmă cu mai bine de 100 de ani. Cred că este una dintre izbânzile de care suntem cu adevărat bucuroşi şi pentru care aducem, cu adevărat, un elogiu, Primăriei Arad şi primarului Aradului, dar şi Consiliului Local Muncipal Arad”, a precizat, joi, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ.
Aceasta a mai adăugat că lucrările de modernizare a reţelei de canalizare au fost aşteptate de ani de zile, cu atât mai mult cu cât pivniţele imobilelor erau inundate. “Este vorba despre o activitate pe care noi o aşteptam de atâta vreme, despre lucrări pe care arădenii, în general, le aşteaptă. Este vorba despre iniţiativa de a face proiecte pe fonduri structurale. Sigur că beneficiarul lucrării este Compania de Apă Arad, dar eu zic că adevăraţii beneficiari, de fapt, suntem noi arădenii. Noi toţi de pe strada noastră vrem să aducem un mulţumesc cu M mare pentru că, după 100 de ani, canalizarea s-a realizat. Marea noastră problemă era că toate casele de aici aveau apă în pivniţă. Pe afară sunt superbe, toată lumea te invidiază, ce frumoasă şi sulemenită îţi este casa, dar, de fapt, pivniţele erau pline cu apă, erau impracticabile”, a spus Lizica Muhuţ.
Conform ing. Iacob Banea, din cadrul Companiei de Apă Arad, lucrările de pe strada Lucian Blaga se desfăşoară în cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi canalizare din judeţul Arad”.
Lucrările constau în înlocuirea reţelei de calizare veche cu o reţea modernă şi realizarea racordurilor, lungimea reţelei fiind de 60 de metri. Modernizarea reţelei de canalizare pe strada Lucian Blaga din Arad este preconizată să se finalizeze în jurul datei de 7 martie.
Valoarea lucrărilor executate în cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi canalizare din judeţul Arad”, derulat de Compania de Apă Arad la nivelul judeţului Arad este de peste 530 de milioane euro, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.