Premieră editorială: carte despre decoraţiunile interioare ale Domeniului Regal Săvârşin

0
358

Propunere foto pagina titlului capitolului Biblioteca (A)Principesa Moștenitoare și Principele Radu se află, în lunile iulie şi august, ca în fiecare an, la Domeniul Regal Săvârșin, unde pregătesc apariția cărții intitulate „Săvârșin. Detaliul”, infor­mea­ză romaniaregală.ro.
Conform aceluiaşi site, volumul de decorațiuni interioare va fi o premieră pe piața de carte românească şi va cuprinde fotografii din creația artistului fotograf Cristian Coposesc.
„Volumul face, în cuvinte și imagini, o evocare a cas­telului, la finalul celor nouă ani de la începerea lucrărilor de restaurare. Lumea interi­oa­ră a reședinței regale a fost marcată profund de Regina Elena. De aceea, refacerea fiecărei încăperi a continuat opera începută de mama Re­gelui Mihai, în anii 1940, fo­losind exact materialele de atunci: lemnul, fierul, piatra, ceramica, alama, lâna, măta­sea, inul, bumbacul”, menţio­nează romaniaregala.ro.
„Săvârșin. Detaliul” va pre­zenta cititorilor drumul parcurs de Principesa Moștenitoare Mar­- gareta și de Principele Radu în ultimul deceniu și jumătate în cunoașterea, restaurarea și apoi recrearea căminului regal cu va­loare de simbol pentru fiecare familie de români.
Editat de Curtea Veche Pu­blishing, „Săvârșin. Detaliul” va fi în librării la începutul lunii septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.