Spitalul Clinic Judeţean de Urgență din Oradea va beneficia de un aparat ultramodern (Spincare) pentru tratamentul arsurilor. Aparatul va fi donat de Clubul Lions din Oradea.

Aparatul, în valoare de 18.740 de lei va intra în dotarea Secției Clinice de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, conform radiocluj.ro.

Acest aparat ultramodern are rolul de a pulveriza peste leziunea de arsură un substituient sintetic temporar de piele (piele artificială) care are rolul de a proteja şi a crea un mediu cât mai propice vindecării arsurii.

Riscul de infectare a arsurii este scăzut la maximum, iar pierderile de substanţe dinspre organism spre exterior scad foarte mult, astfel leziunea arsă se vindecă mult mai repede scăzând mult disconfortul şi durerea produsă de de arsură iar riscurile vitale în cazul unei arsuri extinse scad şi ele. Suntem deosebit de încantaţi de faptul că pacienţii tratați în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Oradea vor beneficia, în premieră în România, de unul din cele mai moderne tratamente existente la ora actuală, a explicat dr. Lucia Daina, maganerul spitalelor din Oradea.

Recomandările redacției