Premieră la ședința CLM: viceprimarul a votat telefonic

0
257

Aleșii locali au fost convocați vineri, 20 martie 2020, în ședință ordinară cu aproape 30 de proiecte pe ordinea de zi, urmată de o ședință extraordinară convocată în mod special pentru alocarea sumelor necesare dotării Spitalului Județean cu aparatura necesară în această perioadă.
În debutul ședinței ordinare a fost aprobat proiectul de hotarâre privind noul regulament de funcționare a Consiliului Local Municipal și a comisiilor de specialitate. Acesta prevede că în situații excepționale generate de starea de urgență, președintele de comisie, respectiv cel de ședință au dreptul să procedeze la supunerea la vot a proiectelor de hotarâre prin convorbire telefonică cu aleșii locali. Ca urmare, viceprimarul Ionel Bulbuc , Bulbuc, consemnat la domiciliu, a fost contactat telefonic pentru a-și exprima votul în cazul unui proiect de hotărâre (97/2020) care, pentru a putea fi aprobat, avea nevoie de două treimi din numărul consilierilor locali în funcție.
a fos aprobată documentația de urbanism Plan Urbanistic Zonal și Regulamentul Local de urbanism aferent reabilitării clădirii Vechiului Cazino, la care au fost și câteva amendamente: mărirea suprafeței verzi din jurul clădirii și acceptarea propunerii venite din partea unei firme de a oferi cu
titlul gratuit sala de la parterul Cazinoului în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pentru oficierea căsătoriilor civile.
Tot în cadrul ședinței ordinare s-a votat modificarea
Hotărârii nr. 535/2019 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind stabilirea numărului și al cuantumului burselor acordate în învățământul preuniversitar de stat din Municipiul Arad, pentru anul școlar 2019 – 2020, numărul burselor fiind
suplimentat cu 3. În fine, pentru că așa prevede legea, a fost votată indexarea pe baza ratei inflației a impozitelor și taxelor locale, precum și a limitelor amenzilor care se fac venit la bugetul local în anul fiscal 2021.
Imediat după aceea, a urmat ședința extraordinară la care s-a baprobat alocarea sumei de 1.077.000 lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru dotarea cu aparatură a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.