Echipajul românesc care traversează Africa și deșertul Sahara pe o nouă rută, cea vestică, a trecut cu bine deșertul. Adrian Moldovan, de profesie farmacist și jurnalist, cu mult spirit de aventură, împreună cu soția sa Alexandra au traversat deșertul Sahara prin Mauritania pe o nouă rută, ceea ce constituie o premieră românească.

După ce au avut parte de aventura extremă în Algeria, unde au rămas blocati mai mult birocratic de către autorități în Tindouf, la granița cu Mauritania, Adrian si Alexandra au pătruns în deșertul african cu mașina de teren pe care au montată caravana.

Echipajul arădean caracterizează Algeria ca fiind o țară minunată, cu unii dintre cei mai drăguți oameni pe care aceștia i-au întâlnit vreodată. Au primit escorta poliției până la graniță in mod gratuit, ceea ce i-a scutit de mult timp, fără așteptare la punctele de control.

În Algeria, pretul motorinei este 0,16€ pe litru, iar benzina 0,25 € pentru un litru. Mai mult decât convenabil.

Drumul prin deșert în Mauritania, circa 870 de kilometri, echipajul românesc l-a parcurs în trei zile, iar drumul este mult mai realizabil decât era de așteptat, cu orice 4×4, nefiind nevoie de curățare suplimentară la sol.

Nu există nisip adânc sau pasaje dificile tehnic.

Cu toate acestea, Adrian secondat de Alexandra au rămas împotmoliți în nisip, fiind nevoie de ajutorul lopeții militare de infanterie. Desi au plecat cu caravana montată in spatele Toyotei Hilux, prea putin au utilizat-o până in momentul de față.

Drumul prin nisip si pietris a provocat câteva neajunsuri descoperite la îmbinările caravanei. Au fost nevoiti chiar să părăsească frigiderul si butelia de gaz rusească, care și-au dovedit ineficiența, dar mai ales inutilitatea in conditii extreme.

După parcurgerea deșertului prin Mauritania, ghidati de un GPS foarte bun cu care acestia sunt dotati, dar mai mult de intuitie pe drumuri marcate de camioane, Adrian, dar mai ales Alexandra Moldovan au avut parte de o revelație existențială.

Foto- Adrian Moldovan

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției