„Zona” de Nord-Vest la minifotbal i-a surâs campioanei și vicecampioanei de la Liga DeSavoia. Premiere și Luciano merg braț la braț la turneul final de minifotbal, între 6-8 iulie, de la Alba Iulia și, mai mult, vor face parte din aceeași grupă. Din păcate pentru ea, Șoimii Șimand, vicecampioana de la Arena Ionuț Popa a ieșit încă din faza grupelor. 20 de echipe au jucat 51 de partide la „zona” de la DeSavoia, de vineri până duminică.
Semifinală fără istoric pentru Premiere
FC Premiere nu a avut nicio șansă în semifinala cu Dia Guard Zalău. Formația sălăjană s-a impus cu 4-0, trimițându-i pe arădeni în finala mică. Adversara lui Gligor et. comp a fost Luceafărul Cluj, care – însă – având prea multe indisponibilități a cedat disputa la „masa verde”, iar Premierul a urcat pe ultima treaptă a podiumului. Mana­gerul Flavius Măduța și antrenorul Radu Anca i-a avut la dispioziție pe: Aniculăesei, Irimia, Pistol – R. Avrămuțiu, D. Bulza, Dubeș­tean, A. Gligor, Alex Gornic, Andrei Gornic, P. Măgulean, Mateucă, O. Moisă, Al. Pavel, Fl. Pavel, Pistol, Prică, N. Varga şi Vlad.
Luciano – la turneul final de pe locul 5
Mult mai palpitantă a fost dimi­neața pentru cei de la AC Luciano. Aceștia au început lupta în seria valorică 5-8 cu un succes clar: 4-1, cu Luceafărul Florești. Kocsis a reușit „dubla”, iar Poiană și Pantea au completat lista marcatorilor pentru „alb-negrii”. În finala pentru locul 5, ultimul ce ducea la turneul final din Cetatea Unirii, Luciano a întâlnit-o pe MGA Alba Iulia. Deși adversarul a fost unul arțăgos, arădenii au făcut un meci aproape perfect și s-au impus cu 3-1. Negrea, Kocsis (beneficiar al unei devieri fericite) și S. Popa au fost marcatorii lui Luciano, care – astfel – și-au atins și ei obiectivul la „zona” din orașul nostru. Huţan, Mitrea – Cornea, Faur, Horgea, Hrincu, Iovu, Khatib, Kocsis, S. Leucuţa, Negrea, E. Pantea, Petrila, Po­iană, Sg. Popa, Sabău şi Toma au fost la dispoziția antrenorului Flavius Sabău și managerului Lucian Hrincu.
Șimleul Silvaniei – peste Zalău în finală
Finala competiției de la DeSa­voia a fost o afacere între echipele județului Sălaj, Șimleul Silvaniei și Dia Guard Zalău. Calculele hârtiei nu au fost respectate și Șimleul s-a impus cu 2-0 și a luat trofeul la Arad, dar și biletele pentru ediția viitoare de Champions League la minifotbal, din Slovenia.
Federația Română de mini-fotbal, prin președintele Ioan Onicaș și George Țălnar, au făcut festivitatea de premiere. Distincții speciale au primit gazdele Flavius Măduța, Cristian Barna și Cristian Lăzău. Young Boys Cugir a luat premiul de cea mai promițătoare echi­pă de mini-fotbal, iar Luciano (locul 5), Luceafărul Cluj (locul 4), Premiere (locul 3), Dia Guard Zalău (locul 2) și Autovip Șimleul Silvaniei (locul 1). Cel mai bun portar al competiției a fost desemnat Sebastian Huțan (AC Luciano), iar jucă­torul și golgheterul turneului a ieșit Adrian Dregan (Șimleul Silvaniei).
„Obiectiv atins, le dorim baftă echipelor arădene la Alba Iulia”
Până la urmă, au fost trei zile de minifotbal de calitate, fără incidente deosebite (cu excepția accidentării lui Leucuța, de la Luciano, internat și acum în Spital după lovitura cu cotul aplicată în cap sâmbătă seara în sferturi) și un dez­no­- dământ fericit pentru echipele angrenate în Liga DeSavoia. „Ca și organizatori ne bucurăm de peformanțele echipelor arădene, Premiere și Luciano, care au dat dovadă de mult caracter și valoare și ne bazăm pe ele și la turneul final de la Alba Iulia. Sperăm să facă o figură cât mai frumoasă, iar noi ca oraș și ca bază sportivă să aducem și alte ediții zonale și chiar o altă finală, după cea din 2015. Îi mulțumim și publicului spectator prezent în număr mare în cele trei zile de competiție, fiind un factor important pentru cali­ficarea celor două echipe arădene în finală”, a spus Cristi Lăzău, co-organizator al „zonei” de la Arad, alături de Cristi Barna.

Recomandările redacției