Prim-ministrul României şi vicepremierul Ungariei, prezenţi la inaugurarea autostrăzii Nădlac-Arad şi a punctului de control de la graniţă

0
447

autostrada 2Victor Ponta şi vicepremierul Ungariei au fost prezenţi, sâmbătă, la inaugurarea celui de-al doilea tronson al autostrăzii Nădlac-Arad şi a noului punct de control de la graniţă, prin care se va face legătura cu autostrada din ţara vecină, conform siteului Antena3.ro., ocazie cu care se va deschide şi segmentul de autostradă din Ungaria, cuprins între frontieră şi Mako.
Autostrada Nădlac-Arad are o lungime de 38 kilometri, iar astăzi CNADNR va deschide circulaţiei 10 kilometri cuprinşi între Pecica şi Arad.
Guvernul a aprobat miercuri, printr-o hotărâre, deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II (România) – Csanadpalota (Ungaria), pentru traficul internațional de persoane și mărfuri. Conform acestei hotărâri, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota este interzis transportul de mărfuri care trebuie supuse controlului fitosanitar și veterinar, transportul de mărfuri periculoase și tranzitul vehiculelor lente.
O altă hotărâre adoptată de executiv stabilește suplimentarea cu 280.000 de lei a bugetului MAI pentru Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, în vederea achiziționării de echipamente necesare pentru completarea dotărilor şi punerea acestuia în funcţiune. Banii vor fi disponibilizaţi din Fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului şi prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015.
În prezent, între Guvernul României și Guvernul Republicii Ungare este în vigoare acordul semnat la Bucureşti pe 21 decembrie 2006 pentru aplicarea Convenției dintre România și Republica Ungară privind controlul traficului rutier și feroviar, convenţie semnată la București la 27 aprilie 2004.
Punctul de frontieră se află pe teritoriul României, la aproximativ zece kilometri de actuala Vamă Nădlac de pe DN 7 (cea mai mare trecere rutieră de frontieră de la graniţa cu Ungaria).
Suprafaţa punctului Nădlac II este de 22 de hectare şi este complet suprave­gheată video.
De asemenea, camerele instalate la cabinele de control identifică automat numerele de înmatriculare ale maşinilor, iar programele informatice afişează dacă maşinile sunt furate sau dacă au vigneta plătită.
Din cele zece benzi de pe fiecare sens, patru sunt pentru autoturisme, patru sunt pentru automarfare, nefiind inclus transportul de mărfuri ce trebuie controlate fitosanitar şi veterinar şi transportul de mărfuri periculoase, iar două sunt pentru autocare.
Pentru traficul greu vor exista patru cântare, câte două pe fiecare sens de circulaţie.
După deschiderea PTF Nădlac II, automarfarele cu o capacitate de peste 7,5 tone nu vor mai putea tranzita punctul de trecere a frontierei Nădlac I de pe DN7.
Parcarea de pe sensul de ieşire din ţară are 107 locuri pentru camioane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.