Țările occidentale ar trebui să facă front comun împotriva Chinei în dispute comerciale, este de părere prim-ministrul Canadei Justin Trudeau, relatează Reuters. Șeful guvernului canadian susține, într-un interviu difuzat sâmbătă, că China se folosește de interesele comerciale, uneori divergente, ale țărilor occidentale pentru a crea tensiuni între acestea.

„Noi suntem în competiție unii cu ceilalți, iar China, din când în când, se folosește de asta pentru a crea tensiuni și dispute între noi. Trebuie să facem o treabă mai bună, să lucrăm împreună și să fim puternici în fața Chinei”, a spus premierul canadian.

Relațiile dintre Canada și China s-au răcit încă din 2018, de când autoritățile canadiene l-au reținut pe directorul unei importante companii chineze cu un mandat de extrădare. Atunci, China a reținut și ea doi cetățeni canadieni, ca represalii.

La începutul acestei luni, Canada a anunțat că se va alătura boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022, anunțat de SUA, menținând relațiile reci cu China.

Sursa: digi24.ro

Recomandările redacției