Premierul Florin Cîțu l-a demis pe Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor

0
285

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, într-un briefing de presă la Palatul Victoria, că l-a demis pe Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor. Totodată, Cîțu a precizat că el va prelua interimatul la Ministerul Finanțelor.

„După o discuție marți seara cu membrii coaliției în care i-am anunțat că am cerut demisia ministrului Finanțelor, acesta m-a inforat că nu dorește să își dea demisia și preferă să fie revocat. Astăzi după încă o discuție cu membrii coaliției la prima oră, am transmis președintelui Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare. De asemenea, am transmis și propunerea ca interimar să fiu eu”, a anunțat Florin Cîțu, joi, la Palatul Victoria.

Premierul a explicat că Alexandru Nazare este ministrul care are cele mai mari întârzieri în implementarea proiectelor din guvern.

„Decizia am luat-o după o analiză făcută la șase luni de zile. Avem proiecte întârziare la Ministerul Finanțelor, proiecte pentru atragerea de fonduri europene și eliminarea evaziunii fiscale”, a explicat Florin Cîțu.

Cîțu trimite Corpul de Control la Finanțe

Surse politice au declarat pentru Gândul.ro că ministrului Nazare i s-au dat 48 de ore la dispoziție să demisioneze, însă acesta a refuzat. Totodată, sursele au mai declarat că numele lui Alexandru Nazare urmează să fie menționat într-un dosar penal și că filiala PNL Prahova nu l-ar fi susținut politic pe Cîțu pentru șefia partidului, Nazare fiind senator de Prahova.

Surse politice au declarat pentru Gândul.ro că ministrului Nazare i s-au dat 48 de ore la dispoziție să demisioneze, însă a refuzat.Totodată, sursele mai sus citate au mai declarat că numele lui Alexandru Nazare urmează să fie menționat într-un dosar penal.

Sursă: gandul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.