Premierul interimar Sorin Cîmpeanu, după o şedinţă pe tema atentatelor din Paris

0
293

Premierul interimar a spus că nu există oficial cetăţeni români pe lista victimelor atentatelor de la Paris, adăugând că nu există solicitări de asistenţă consulară directă.

„Ministerul de Externe a convocat celula de criză. Misunea română diplomatică se află în contact permanent cu autorităţile locale franceze şi monitorizează desfăşurarea evenimentelor. În momentul actual nu avem confirmat oficial existenţa unor cetăţeni români pe lista vicimelor. (…) Pănă acum nu există solicitări de asistenţă consulară directă ale cetăţenilor români în urma atentatelor de la Paris. Au fost contactate spitalelel din Franţa pentru a stabili dacă printre răniţi se află şi cetăţeni români”, a declarat premierul Cîmpeanu, adăugând că se verifică informaţiile legate de posibili răniţi români, în urma atentatelor din Paris, „pe mai multe paliere”.

„Verificăm informaţiile pe mai multe paliere, pe palierul ministerului de Externe, pe palierul ministerului de Interne, prin legătura pe care o avem cu spitalelele din Franţa. Deci sunt cel puţin trei paliere la care se adaugă şi cele specifice. (…) Sunt în măsură, la nivelul momentului de acum cinci minute, să vă spun că nu se confirmă existenţa niciunui român nici printre răniţi, nici printre decedaţi”, a arătat Cîmpeanu.

Prim-ministrul interimar a reluat recomadarea MAE conform căreia cetăţenii români să „acţioneze cu deosebită prudenţă” atunci când se deplasează pe teritoriul francez.

Cîmpeanu a precizat că la şedinţa de sâmbătă de la Guvern au participat şi persoane din Direcţia de Prevenire şi Combatere a Terorismului, precizând că Centrul de Coordonare Operativă Antitero este activat din această dimineaţa şi „lucrează în regim de permanenţă 24 din 24” (de ore – n.r.), inclusiv cu participarea reprezentanţilor din fiecare minister implicat.

Pe de altă parte, Cîmpeanu a precizat că a vorbit şi cu preşedintele Kluas Iohannis şi cu premierul desemnat Dacian Cioloş, pe care îi informează, în detaliu, cu privire la această situaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.