Premierul Ludovic Orban, în vizită la Arad: „Alegerile se vor ține fără nicio problemă în 27 septembrie”

0
813

Premierul Ludovic Orban s-a aflat pe parcursul zilei de astăzi la Arad, într-o vizită fulger, însă reușind să ajungă și la fabrica Astra Vagoane Călători și la șantierul de pe Valea Mureșului a liniei ferate de mare viteză Curtici-Simeria. În prima parte a zilei, a avut loc semnarea următoarelor contracte de finanțare din fonduri europene: Îmbunătățirea capacității unităților medicale din Județul Arad în contextul pandemiei COVID; Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad”; Echipamente medicale de protecție pentru centrele sociale rezidențiale din Județul Arad, în contextul pandemiei COVID-19. În cursul după-amiezii s-au semnat protocolul pentru finanțarea „Variantei ocolitoare a Municipiului Arad – Est” și acordul de colaborare pentru identificarea surselor de finanțare necesare realizării obiectivului de investiții „Regenerare patrimonială a Cetății Aradului”, prin care Guvernul va investi 80 de milioane de euro în Cetate.

„La mulți ani tuturor arădenilor, că știu că astăzi este ziua lor. Aici la Arad au reușit să construiască un stadion modern, într-un moment când echipa fanion a Aradului a ajuns în prima liga, un stadion care a fost finanțat din bugetul local, nu cum a fost la Alexandria, care are echipa de liga a 3-a și Dragnea vrea să finanțeze construirea unu nou stadion. Dar cel de la Arad este o mare realizare, când vom trece peste epidemie, echipa Aradului va avea performanțe deosebite.

Alegerile se pot ține fără nicio problemă în dată de 27 septembrie. Am primit un ordin comun al autorităților abilitate prin care să asigurăm măsuri de protecție sanitară pe toată durata campaniei și în procesul de votare. Dealtfel s-au depus candidaturile, cum să amânăm alegerile? Sigur că le e frică de alegeri și își închipuie că pot să ramână la putere fără să se țină alegeri. Majoritatea controlată de PSD în Parlament a făcut o boacănă, dacă ar fi după ei, n-ar mai ține alegerile. Sigur că am contestat la Curtea Constituțională acest lucru.

De șapte zile numărul de cazuri de persoane infectate, diagnosticate, e mai mic decât numărul de cazuri din ziua echivalentă a săptâmânii trecute. Azi avem o mie de cazuri față de o mie trei sute și ceva de cazuri. Cu cât mai mulți români respectă regulile, cu atât numărul de cazuri va scădea, încet se vor relua activitățile și viața oamenilor nu va mai fi afectată de această pandemie.

Suntem în curs de realizare a aplicației, accesarea finanțării nu numai pentru HoReCa ci și pentru domeniile afectate de starea de urgență și starea de alertă, aplicație încât toate cerereile să fie depuse online și să fie soluționate cu celeritate.

Deci, am avut problema Cetății, problema centurii, compensarea sumelor pe proiectul PNDL încă nu am rezolvat-o, dar va fi rezolvată în perioada ce urmează și am discutat lansarea apelului pentru distribuția de gaz”, a spus Ludovic Orban.

El a mai numit DSP-urile Cenușăresele sistemului medical și a fost întrebat de jurnaliști vizavi de dosarele penale făcute pe numele mai multor angajați ai DSP Arad, angajați care nu au avut pârghiile legale la începutul stării de urgență și au luat decizii pe moment fără a mai aștepta aprobările necesare. „Un angajat al DSP care și-a făcut datoria nu trebuie cercetat ci apreciat. DSP Arad a fost foarte greu încercată prin toate funcțiile pe care a trebuit să le asigure de exemplu în vamă, la un trafic absolut uriaș, carantinarea, izolarea persoanelor suspecte. Am felicitat DSP Arad și este una dintre direcțiile cele mai dinamice și dintre cele mai moderne, pentru că a introdus aplicații extrem de utile și o parte din acestea ar trebui preluate de Ministerul Sănătății”, a mai spus Orban. Prim-ministrul a fost însoțit de ministrul Fondurilor Europene Ioan Marcel Boloș. 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.