Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a născut o fetiţă, joi, într-un spital din Auckland, ea fiind al doilea lider de guvern care devine mamă în timpul mandatului, potrivit Mediafax.
Jacinda Ardern a anunţat într-un mesaj publicat pe platforma online Instagram că bebeluşul, care a avut la naştere o greutate de 3,3 kilograme, este sănătos şi se simte bine. Acesta este primul copil pentru premierul în vârstă de 37 de ani şi partenerul ei de viaţă, în vârstă de 40 de ani, Clarke Gayford, realizator TV.
Ardern şi fostul premier al Pakistanului Benazir Bhutto sunt singurele femei din istorie care au născut în timpul mandatului. Premierul neozeelandez a minimalizat, însă, acest aspect când a anunţat că va fi mamă, în februarie: „Multe persoane trebuie să se ocupe de mai multe lucruri în acelaşi timp în viaţa personală şi privată şi eu nu sunt altfel decât acestea”.
Ardern a devenit premier în octombrie, la trei luni după ce a fost aleasă lider al Partidului Laburist. Premierul va avea concediu de maternitate de şase săptămâni, dar va putea fi consultată în această perioadă în chestiuni considerate importante.
Benazir Bhutto, care a fost premier al Pakistanului în perioadele 1988 – 1990 şi 1993 – 1996 şi care a fost asasinată în 2007, a născut, în ianuarie 1990, o fetiţă, Bakhtawar.

Recomandările redacției