Premierul ungar Viktor Orban: Europa este în pericol

0
474

Europa „este în pericol”, în timp ce încă nu a reuşit să-şi definească noul loc în economia globală, a avertizat prim-ministrul ungar Viktor Orban luni la un forum de politică internaţională desfăşurat la Bled, în Slovenia, citat de agenţia MTI, anunță AGERPRES. Europa înţelege greu că, spre deosebire de Statele Unite şi China, nu este capabilă să „schimbe în mod fundamental regulile jocului”, a adăugat Orban la cea de-a 15-a ediţie anuală a Forumului Strategic de la Bled. Motivul pentru aceasta este că Europa nu are încă o forţă armată comună sprijinită de hub-uri ştiinţifice şi de inovaţie ce ar putea servi ca „motoare ale progresului tehnologic”, a considerat el.

„Situaţia noastră actuală şi consecinţele ce decurg din aceasta trebuie să fie clar definite”, a adăugat Orban.

Scena politică a Ungariei este caracterizată printr-o „luptă pentru suveranitatea intelectuală”, a mai spus prim-ministrul ungar Viktor Orban la forumul internaţional de politică externă de la Bled, adăugând că guvernul său se luptă să pună în aplicare abordarea sa creştin-democrată şi conservatoare faţă de democraţie în raport cu opiniile liberale. „Luptăm pentru ca instituţiile şi politica europeană (…) să se poată angaja în dezbateri pe idei precum familia, naţiunea,

tradiţiile culturale, religia şi migraţia„, a declarat Orban. Democraţia ungară „este cel puţin la fel de bună ca democraţiile germană sau italiană” şi respectă cerinţele europene, a notat prim-ministrul ungar. Regiunea Europei Centrale se află într-o poziţie de a obţine un mare avantaj competitiv în următorii ani, a declarat la rândul său ministrul ungar de externe Peter Szijjarto luni în faţa reporterilor pe marginea Forumului Strategic de la Bled.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.