Prin cea de-a doua ediţie a proiectului Lectura ne face mai buni, copiii din corpul B al Liceului Tehnologic Vinga au primit cărţi ca premii. A fost premiată astfel evoluţia din anul şcolar care tocmai s-a încheiat a fiecărui copil, nu în comparaţie cu ceilalţi, ci în comparaţie cu sine însuşi. Toţi copiii din această școală au primit cel puțin o carte care să aducă bucurie și învățătură în mult așteptatele zile ale vacanţei. O carte de colorat sau una care să te ajute să exersezi cititul pe litere sau cuvintele noi și cifrele pe care tocmai le-ai învățat pot părea ceva foarte banal. Și totuși, există copii care nu le au. Pentru învățarea cititului este nevoie de exercițiu, iar manualele de la școală nu sunt întotdeauna suficiente. E foarte trist că unii copii au dotarea intelectuală pentru a învăța să citească, uneori au și motivaţie, dar din diverse motive nu au cărțile atât de necesare.

Sunt sigură că proiectul Lectura ne face mai buni reprezintă o şansă pentru mulţi dintre copiii care au beneficiat de aceste premii. Să nu uităm ce importantă e lectura pentru cei mici, aflaţi la început de drum pe calea cunoaşterii. Am fost cu toţii foarte mulţumiţi, copii, părinţi şi profesori. Ne-am bucura să avem şi în viitor parte de astfel de oportunităţi, ne-a declarat Nicoleta Ivan, directorul școlii.

Laud iniţiativa celor care au derulat proiectul şi le mulţumesc frumos. Mulţumesc şi fundaţiei Alber care ne-a făcut această mare bucurie de a finanţa pentru a doua oară un proiect derulat în şcoala noastră, a spus și Rodica Lucian, director adjunct.

 

Recomandările redacției