Filiala Arad a Uniunii Scriitorilor din România și Aradul au marcat zilele acestea un nou succes notabil. Conform tradiţiei, Uniunea Scriitorilor din România, prin dezbaterea unor jurii alcătuite pe genuri literare, a acor- dat premiile naţionale de literatură pentru anul 2017.
Ne bucură să constatăm că în Filiala Arad a Uniunii Scriitorilor din România, precum şi în Arad, ca entitate culturală de excepţie, există scriitori de mare valoare literară, valoare reconfirmată mai adesea de premii literare, de critica de specialitate din România şi de aiurea.
Astfel, poetul Vasile Dan, preşedintele filialei arădene a breslei scriitorilor a obţinut în cadrul Premiilor ARIEL (Asociaţia Revistelor, Imprimeriilor şi Editurilor Literare), la ediţia a VIII-a, Premiul pentru Cartea Anului, pentru volumul „Focul rece şi alte poesii“, Editura Car­tea Românească. Premiul a fost acordat de un juriu alcătuit din Nicolae Manolescu (Preşedinte), Daniel Cristea-Enache şi Adrian Popescu.
Comisia pentru Minorităţi a Uniunii Scriitorilor din România, alcătuită din: Marko Bela, Slavomir Gvozdonovici, Ivan Kovaci şi Karacsonyi Zsolt, a acordat Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2017 scriitoarei de limbă slovacă, Dagmar Maria Anoca, pentru cartea „Renesancny kruh“ (Cercul renascentist), poezie, Editura Waldpress.
De asemenea, Juriul pentru decernarea Premiilor Uniunii Scriitorilor pentru anul 2017, alcătuit din: Dan Cristea (Preşedinte), Al. Călinescu, Gabriel Dimisianu, Ioan Holban, Mircea Mihăeş, Nicolae Oprea şi Răzvan Voncu a acordat Premiul pentru Poezie lui Eugen Suciu (poet năs­cut în Arad), pentru volumul „Frica“, Editura Tra­- cus Arte.
Încununarea cu aceste premii literare ne bucură cu atât mai mult, cu cât doi dintre cei premiaţi – Vasile Dan şi Dagmar Maria Anoca – au fost invitaţii ziarului „Glasul Aradului“ la ciclul de intervi- uri, „Dialoguri Deschise“.
Excelsior, scriitorime arădeană!

Recomandările redacției