aradul curatAsociațiile de locatari, care au participat la concursul „Aradul curat“, aflat anul acesta la cea de a treia ediţie, au fost premiate în cadrul evenimentelor dedicate zilelor oraşului. Premierea câștigătorilor s-a făcut la Ștrandul Neptun, la eveniment fiind prezenți peste 100 de reprezentanți ai asociațiilor de locatari din Municipiul Arad.
Concursul s-a desfășurat în perioada 15 iunie – 15 iulie, iar în competiție s-au înscris 211 de asociații de locatari.  „Asociaţiile de locatari care au participat la concursul «Aradul cu­rat» au fost jurizate de o comisie specială, care s-a deplasat în teren şi a verificat toate blocurile şi spaţiile verzi înscrise în concurs”, a precizat Ladislau Heveşi, preşedintele Uniunii Profesionale a Administratorilor Arad.
La finalul concursului, au fost acordate 50 de premii I, 50 de premii II şi 50 de premii III. Premiile au constat din unelte de grădină (hârleţe, greble mari şi mici), foarfece pentru tuns gardul viu, baterii solare şi diplome.
Premiile au fost înmânate câștigătorilor de Claudia Macra, administratorul public al Aradului şi consilierii locali Marcela Nicşanu, Mariana Cismaşiu şi Glad Varga.
Premiile s-au acordat asociaţiilor de locatari pentru spațiile verzi amenajate în jurul blocurilor, dar și pentru amenajarea caselor scărilor cu flori şi panouri informative. De asemenea, aceste asociaţii au amenajat, din fonduri proprii, locuri de odihnă cu băncuţe şi mese pentru diverse jocuri.
Toate asociaţiile de locatari parti­cipante la acest concurs au fost invitate de Uniunea Profesională a Ad­minis­tratorilor să servească din gulașul de porc preparat în două cazane.
„Prin organizarea acestui concurs s-a dorit ca tot mai multe asociaţii locative să se implice activ în amenajarea şi întreţinerea condominiilor, a spaţiilor verzi din jur şi a zonelor adiacente utilizate în co­mun, respectiv parcări, ga­raje. Sco­pul acestui concurs este să avem un oraş mai frumos, oameni mai implicaţi”, a spus Claudia Macra.
Reprezentanții administrației locale au anunțat că acest concurs va continua şi anul viitor.
Cei care nu au fost prezenţi la festi­vitatea de premiere pot să-şi ridice premiile de la Primăria Municipiului Arad.
(Ş.M.)

Recomandările redacției