Fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a SUA, Edward Snowden, a primit joi un premiu acordat anual de o asociaţie americană compusă în special din foşti membri ai CIA ‘pentru integritatea sa în munca de informaţii’, relatează AFP.

‘The Government Accountability Project’, organizaţie fondată de foşti membri ai NSA, CIA, FBI şi ai Ministerului american al Justiţiei, a trimis acest premiu Moscovei, unde Edward Snowden – căutat de SUA pentru dezvăluirile sale despre sistemul de supraveghere electronică american – trăieşte în exil.

Asociaţia a explicat pe site-ul său că această recompensă este ‘decernată anual de ofiţeri în rezervă ai CIA membrilor comunităţii de informaţii pentru integritate în munca lor’. Niciun detaliu despre circumstanţele remiterii acestui premiu nu a fost furnizat.

‘Edward are aerul că este în plină formă, se exprimă bine, este concentrat şi urmăreşte perfect ce se petrece în SUA şi în lume’, a relatat totuşi Jesselyn Radack, o fostă expertă pe lângă Ministerul Justiţiei.

Această recompensă a fost remisă în ziua sosirii tatălui lui Edward Snowden la Moscova.

 

 

(AS – editor: Lilia Traci)

 

Recomandările redacției