Preocupările dosnice ale unei formațiuni politice aflate la guvernare

0
434

de VOICU SIDA 

Cum de câteva zile sunt niște călduri de nesuportat, mai ales pe la amiază, am hotărât să mergem pe teren, la o oră cât de cât mai convenabilă din punct de vedere termic, până nu dă căldura mare. Am plecat la Beliu, cu gândul să ajungem pe la primărie. Înainte de asta ne-am oprit însă în piață, mai ales că miercurea este zi de mare piață la Beliu. Ca de obicei, multă lume, însă îi auzeai pe cetățeni cum se grăbesc să nu îi prindă căldura pe la piață.

Ei, dar aici vă pot spune o întâmplare din piață, că la primărie oricum nu am mai ajuns. Sincer, nici nu mă prea trăgea inima, nu țineam neapărat să-i mai întâlnesc pe cei de la primărie după câtă scremătură au făcut. Să revin însă la cele întâmplate. Erau mai multe grupuri de cetățeni la care se alăturaseră niște moți din județul Alba, unii dintre ei aflați și ei în trecere. Discuția era una aprinsă, iar subiectul îl reprezenta noutățile dezbătute la televizor legate de „nașterea“ la bărbați. Un subiect de care te crucești și nu știi cum îi mai putem privi în ochi pe asemenea politicieni care legitimează asemenea anomalii strigătoare la cer.

Auzi acolo! Să nască bărbații! Să alcătuiască cupluri, să se căsătorească între ei și să nască mai nou! Altă idee năstrușnică promovată de aceeași formațiune politică este să nu mai ai domiciliul trecut în cartea de identitate. „Mă oamenilor!“ – strigă unul – „în ce țară trăim? Aceștia ne conduc? Este vorba despre USR-iști. Doar nu credeți că pe ei îi interesează poporul! Auziți, măi oameni buni ce s-a vorbit la televizor chiar și aseară: «bărbații să nască». Ce preocupare are acest partid? Aste e problema noastră? Unde vor să ajungem? Să trăim în grup, ca animalele? Dar problema este că în acest mod vom ajunge mai rău decât necuvântătoarele. Până și fiarele sălbatice au legea lor și nu se abat de la normalitate. Cât de mic le este creierul, dar știu că doar femela poate să nască. În nici un caz masculul!“.

Câțiva moți au sărit și ei: „Aceștia nu îl au pe Dumnezeu. Când astfel de lucruri se vor abate peste țara noastră, atunci va fi bai mare. Să te căsătorești bărbat cu bărbat! Și să crești și copii? Doamne, ai milă de noi și nu ne lăsa să ajungem vremurile alea“.

Altcineva spunea: „Ați auzit ca în celălalt regim să se pomenească măcar de așa ceva? Uitați-vă la cine promovează astfel de lucruri animalice și cine vrea să ne educe copiii în acest sens. Barna, Cioloș, ba chiar și Iohannis, niciunul dintre ei nu au copii, dar ne învață pe noi, părinții, cum trebuie să ne educăm copiii.  Vă dați seama cum ne-ar privi străbunicii noștri când văd ce se întâmplă și mai ales cine se ocupă de așa ceva. Conducătorii țării aveau mai demult altfel de preocupări. În primul rând, aveau frică de Dumnezeu, de cele sfinte și de Biserică. Se sfătuiau cu preoții și țineau seama de cuvântul acestora. Acum, conducătorii noștri consideră Biserica și pe Dumnezeu ceva învechit, de «Evul mediu». Atunci când depun jurământul nici nu mai țin cont de Sfânta Scriptură, iar Cruce nu își mai fac. Sigur, erau și mai demult conducători «cu mintea tulburată», dar aceștia nu aveau o domnie prea lungă, iar poporul îi trata ca atare. În zilele noastre, «cei cu mintea tulbure» au ajuns să fie considerați «moderni» și, ce e mai grav, au ajuns să ne spună cum să ne educăm ceea ce are un om mai de preț, adică copiii. Ei neavând copii nu au de unde să știe că educația unui copil nu este ceva cu care să te joci. Trebuie făcută cu mare grijă și cu mare atenție. Doar părinții sau educatorii, profesorii, oamenii specializați sunt îndreptățiți să creioneze principii și reguli în educația copiilor“.

Un răspuns a venit din partea unui alt moț: „Nici vorbă să îl aibă pe Dumnezeu. USR-iștii ăștia sunt în lumea lor. Pe ei nu îi preocupă lucrurile normale, nevoile reale ale oamenilor, să găsească soluții pentru a îmbunătăți societatea în care trăim. Preocuparea lor este cum să nască bărbații și cum să le oferim homosexualilor cât mai multe drepturi. Dar să știți că prin toate acestea ne merităm soarta. Noi am votat un asemenea partid“.

Discuțiile au devenit extrem de aprinse, încât am avut impresia la un moment dat că se iau la bătaie. „Măi oameni buni, pe aceștia atâta îi duce capul. Doară nu credeți că sunt interesați de pensii sau de alte probleme serioase“, mai spune cineva.

Am vrut să vă relatăm cât sunt de revoltați oamenii pe subiectele care se vorbesc la televizor. Ce probleme sunt „primordiale“ pentru un partid de guvernământ, cum este USR-ul, atunci când nu există locuri de muncă, vine al patrulea val de pandemie, nu avem spitale și multe alte infinite probleme. Ba au mai vorbit și de proprietăți comune. Să trăim toți „laolaltă“. „Să vină boschetarul să stea cu mine. Nu are rost să vorbim de asemenea oameni și de asemenea partid“, spunea un moț voinic, care avea confecționate cozi pentru diferite unelte. „La noi când apare cu așa ceva nu vreau să vă spun ce s-ar putea întâmpla. Aceștia, după cum am zis, nu îl au pe Dumnezeu. Mai degrabă pe cel rău. Vă rog să încheiem subiectul acesta pentru că de dimineață de la prima oră tot de astea am auzit și deja mi se face greață. Poate ăștia or fi rămas cu ceva sechele de la pandemia de Coronavirus“.

VOICU SIDA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.