Preotul prof. dr. Vasile Cucu a fost instalat la biserica aparținând Spitalului Județean

0
1127

Buji biserica 1 buji biserica 2Dumnezeu a orânduit ca la biserica din incinta Spitalului Județean Arad, ctitorită de  marele istoric,  academician Cornelia Bodea, primul slujitor  să-i fie un istoric eminent, cer­- cetător de istorie bisericească, preotul iconom dr. Pavel Vesa. Acesta a dovedit tenacitate și hotărâre depă­șind greutățile legate de înălțarea acestei sfinte biserici, strămutată din parohia Groșeni și sfințită în 2002.  După o îndelungată boală, în a doua zi de Crăciun din 2013 a fost chemat la Dumnezeu, după 11 ani, cât a slujit la altar și a alinat suferințele bolnavilor.
În cele din urmă, pe locul vacant lăsat de părintele Pavel Vesa, cu inspirație divină, Înaltpreasfințitul  Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu îl insta­- lează la altarul Bisericii „Sf. Paraschiva” pe Preotul prof. dr. Vasile Cucu, cu doctoratul luat la Vatican în domeniul Istoria Bisericească. Fantastic, cum a orânduit Dumnezeu Alduitul.
La vremea Vecerniei, în duminica din 6 iulie 2014, din împuternicirea Înaltpreasfințitul  Arhiepiscop  dr. Timotei Seviciu, protopopul Aradului, Flavius Petcuț conduce sfânta slujbă de instalarea preotului prof. dr. Vasile Cucu. Au participat la instalare starețul Mănăstirii Feredeu, arhimandritul Ilarion Tăucean, iero­monahul Emanuel și părintele Cornel Neamțiu. Au asistat un mare număr de credincioși, aceia care duminică de duminică vin la Liturghie.
Ceremonia a fost deosebită, cu rugăciuni rostite Celui de Sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.