SemlacCu aproape două luni în urmă vă prezentam situaţia tensionată existentă în cadrul comunităţii ortodoxe din Semlac, situaţie apărută după pensionarea preotului paroh Ioan Roşu. Credincioşii semlecani şi-au manifestat dorinţa ca noul preot ce va veni să fie unul tânăr. Asta, deoarece parohia trece printr-un proces de reabilitări constructive – pe de o parte, iar pe de altă parte pentru că se simţea nevoia unor noi abordări în activităţilor spirituale, iniţiative care să atragă tineretul spre biserică.
Totul părea să decurgă spre normalitate până când, la începutul lui iunie, credincioşii au fost anunţaţi că le va veni un nou preot… sexagenar, anunţ care a nemulţumit peste măsură comunitatea. S-au iniţiat demersuri  pentru ca instalea acestui preot să nu se producă, credincioşii cerând şi sprijinul primarului Letiţia Stoian. În cazul neîndeplinirii doleanţelor lor, ei şi-au făcut cunoscută  hotărârea fermă de a impiedica instalarea noului paroh. Evenimentele ce au urmat s-au derulat de aşa natură încât protestul lor a luat o formă activă de două ori, ultima dată la mijlocul lunii noiembrie, când peste 150 de credincioşi s-au adunat în faţa bisericii.
Pusă în faţa acestor proteste hotărâte, prezentate şi în mass-media, Arhiepiscopia  a promis instalarea unui preot care să îndeplinească dorinţele credincioşilor ortodocşi – după cum a precizat şi primăriţa Letiţia Stoian.
De atunci au trecut aproape două luni, iar această promisiune nu şi-a urmat cursul, din păcate: nici un alt preot nu a fost instalat în Parohia Semlac.
„Deşi credincioşii au sperat că de Sărbătorile de Iarnă în Biserica Ortodoxă Semlac va sluji un nou şi tânăr preot, acest lucru nu s-a întâmplat. Aşteptăm în continuare ca promisiunea făcută să fie onorată de mai marii Arhiepiscopiei“, ne spunea puţin înainte de Bobotează,   Letiţia Stoian.

Recomandările redacției