Zeci de torneni, arădeni şi alţi localnici, s-au adunat la Biserica Ortodoxă din Turnu, pentru a-şi lua rămas-bun de la preotul care i-a slujit în ultimii 40 de ani şi pentru a fi prezenţi la numirea noului preot al satului. Duminică dimineaţa, a avut loc acest eveniment important în viaţa comunităţii creştine din Turnu, pensionarea preotului Onin, care copleşit de emoţie, a cuvântat o predică prin care îşi exprima recunoştinţa faţă de comunitatea pe care a slujit-o, timp de patru decenii. Credincioşii, la fel de emoţionaţi, îşi aminteau de toate momentele importante şi edificatoare care au avut loc pe parcursul anilor.  Suntem în Turnu, sat de gospodari, parohie frumoasă. Duminică dimieaţa, tăcuţi, pâlcuri de torneni păşesc către biserică.În şoaptă, unii zic :acum 40 de ani, copilul nostru a fost  primul botezat de preotul Onin.Altcineva zice: atunci, în 1974,  a îngropat-o pe mama, a fost prima lui înmormântare, si tot aşa, scurte evocări de nunţi, de sfinţiri, despre „popa  nost’ „. O viaţă de om-sunt 40 de ani de atunci,40 de ani!”, a povestit Dorina Lica, una dintre organizatoarele evenimentului.

Biserica a fost plină de credincioşi. Au participat şi torneni plecaţi de mult timp la oraş, au venit şi sarbi şi unguri din sat. Aceştia au aşteptat cu emoţie utrenia, apoi liturghia şi apoi, predica. Dupa 40 de ani de slujire neîntreruptă în Biserica Ortodoxă Română din Turnu, preotul Sabin Onin a ţinut ultima lui slujbă în prezenţa a cinci preoti. Liturghia a fost oficiată de către reprezentantul Arhiepiscopiei Aradului, părintele consilier Teodor Vid.

La încheierea serviciului religios, sătenii, au stat la rând, mulţi emoţionaţi până la lacrimi, pentru a-şi lua rămas-bun de la părintele Sabin Onin şi pentru a-i mulţumi pentru toată activitatea întreprinsă în toţi aceşti ani şi „să dea Bunul Dumnezeu ca toţi preoţii să aibă asemenea har, să păstoreasca satele şi oraşele, să se dedice cu toată fiinţa lor pentru ca Biserica şi Credinţa să dăinuie.” În cadrul aceluiaşi eveniment, consilierul Arhiepiscopiei Aradului, Teodor Vid, l-a înscăunat la Parohia din Turnu pe noul preot, Marius Stratulat.

Recomandările redacției