Presa internațională despre mitingul din 10 august 2019

0
220

Marile agenţii internaționale de presă au remarcat, la unison, faptul că manifestaţia din București a fost una paşnică, dar şi că, la un an de la violenţele jandarmeriei, nimeni n-a fost tras la răspundere. Jurnaliștii străini au mai menționat și faptul că protestatarii au cerut, din nou, demisia unui guvern acuzat de corupţie şi incompetenţă.
Agenţia Reuters a scris că zeci de mii de români s-au adunat la Bucureşti la un an după ce poliţia şi jandarmeria au folosit în mod disproporţionat forţa împotriva demonstranţilor. Articolul, preluat şi de New York Times, menţionează că manifestaţia a fost organizată de românii din diaspora, furioşi din cauza corupției adânc înrădăcinate și din cauza încercărilor coaliției de guvernare de a slăbi sistemul judiciar.
Postul de televiziune France 24 a scris că oamenii din Piaţa Victoriei au cerut demisia Guvernului şi instalarea unui executiv care să lucreze pentru popor.Iar canalul Euronews a relatat că unii protestatari au călătorit chiar şi 14 ore pentru a-şi exprima nemulţumirile.
Agenţia de ştiri Associated Press, preluată şi de Washington Post sau de postul american ABC News, a scris că oamenii au acuzat Guvernul de incompetenţă, corupţie şi hoţie. Iar site-ul Europa Liberă a amintit că manifestanţii au adus un omagiu fetelor ucise la Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.