Președintele Academiei Române este așteptat la Arad

0
626
Acad. Prof. Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes-Bolyai, sustine un discurs cu ocazia ceremoniei de decernare a titlului Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Alberto Gasparini (nu este in imagine), profesor la Universitatea din Trieste, la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, marti, 8 octombrie 2013. MIRCEA ROSCA / MEDIAFAX FOTO

Președintele Academiei Române, prof. univ. dr. Ion Aurel Pop, zeci de istorici din țară, foști ambasadori ai României și cercetători sunt așteptați la Arad, în perioada 12-30 noiembrie, pentru a participa la manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri.

Dintre cei prezenți la Conferința științifică națională „Arad – Capitala Politică a Marii Uniri” pot fi amintiți: prof. univ. dr. Ioan Bolovan – prorector al Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca; Radu Homescu- diplomat, fost ambasador al României în Republica Filipine (originar din Arad); prof. univ. dr. Dumitru Preda- fost ambasador al României în Republica Cuba; Laurențiu Szemkovics- heraldist, de la Arhivele Naționale ale României; prof. univ. dr. Ion Zainea, de la Universitatea din Oradea.

Prof. univ. dr. Ion Aurel Pop, președintele Academiei Române, este așteptat în între 26 și 30 noiembrie, pentru a susține o altă conferință dedicată Centenarului. „Prezența academicianului Ion Aurel Pop la Arad în această perioadă este o confirmare și o apreciere a rolului pe care l-a avut Aradul ca oraș în care a fost pregătită Marea Adunare Națională de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia”, susțin reprezentanții CMC.

Manifestările, organizate de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură, vor mai cuprinde, dincolo de conferințe științifice, expoziții, lansări de carte și diverse concerte – corale, simfonice, de muzică ușoară și populară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.