Președintele ANRP susţine că oamenii deposedați abuziv de bunuri vor primi despăgubiri în cinci ani

1
374

anrpPrezent vineri, la Arad, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, George Băeşu a anunţat că, după 16 noiembrie va fi adoptată şi legea pentru acordarea sumelor prevăzute pentru fiecare caz de despăgubire. Potrivit şefului ANRP, sumele vor fi acordate într-o perioadă de cinci ani şi vor fi actualizate.

„Legea 290 pe 2003 a fost unul din scopurile noastre principale. Suntem pe ultimi metri cu o lege care spune clar că, ANRP-ul de bună voie și nesilit de nicio instanță va face o actualizare a sumei, din momentul la care a fost dată hotărârea de la Prefectură, până la sfârșitul anului 2014. Această sumă va fi împărțită în cinci ani, urmând ca până în iunie anul viitor, toți oameni care au dosare în plată la ANRP, pe lege își vor primi prima tranșă“, a anunțat George Băeșu, președintele ANRP.

George Băesu a mai spus că s-a fixat termenul de cinci ani în care vor fi soluționate toate dosarele care se aflau la ANRP. „Anul acesta s-au plătit 120 de milioane de euro, persoanelor cărora li se recunoscuse dreptul dar nu li s-au dat banii. Acestora li se vor da banii în cinci ani de zile“.

1 COMENTARIU

  1. Trebuia sa le spuneti dnule Presedinte dr.George Baesu,ca in noua LEGE 290/2003,ANRP poate valida/invalida HOTARARILE EMISE DE PREFECTURI,asa cum sa procedat si la LEGEA 165/2013;SE SUSPENDA SI EXECUTARILE SILITE.Si in forma actuala a LEGII 290 ,ANRP trebuia sa plateasca 40% din suma neactulizata dupa primul an de la emiterea hotararii si 60% din suma actualizata in al 2 lea an,si nu sa intamplat nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.