Președintele blocului poate intra fără acord în apartamentul oricărui locatar. Vor fi aplicate amenzi usturătoare pentru restricționarea accesului acestora în proprietate

4
18844

Președintele de bloc sau reprezentantul asociației de proprietari are dreptul să intre fără acordul proprietarului de apartament și fără ca gestul acestuia să i se considere infracțiune.

Mai mult de atât, proprietarul care restricționează accesul președintelui de bloc în propriul apartament, riscă o amendă usturătoare în valoare 3.000 de lei.

Condițiile în care președintele blocului poate intra fără acordul proprietarului în apartament:

Potrivit Legii numărului 196 din anul 2018 privind asociațiile de proprietari, președintele blocului are dreptul să intre fără acord în apartamentul proprietarului, doar în anumite situații de urgență ( 24 de ore) sau pentru realizarea lucrărilor de construcții sau reparații (cinci zile) pe baza unui preaviz motivat scris din partea asociației de proprietari.

De asemenea, nu numai președintele de bloc are dreptul să intre în apartament, dar și administratorul sau persoana calificată să realizeze lucrările pot pătrunde în locuință în urma unei notificări.

Pe de altă parte, dacă proprietarul se alege cu pagube în urma efectuării lucrărilor, asociația de proprietari va fi obligată să despăgubească proprietarul, din fondul de reparații.

4 COMENTARII

    • Din pacate proprietaarii de apartamente de bloc sunt considerati cetateni de mana a doua dreptul de proprietate fiid incalcat in numele legii.Pe vremea odiosului cei ce aveau o masina erau trecuti in talon detinatori ,nu proprietari.Povestea se repeta.Consider discriminare intre proprietarii de case si cei de bloc.Parerea mea…

  1. Deci…,no mai esti
    ‘proprietar” sau cum …,asa lege, asasupunere. Ia sa-ncerece sa-mi intre cineva in casa fara acordul meu sau mandat….,ce lopeti isi is….,sa va mai ia dracu’ cu legile astea de „supunere” de rahat! Imi apar proprietatea atat timp cat am platit pentru ea .Nu va ajunge cat platim?…(sugatorilor)…:(

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.