Președintele Camerei Deputaților , Ludovic Orban, în vizită la Arad (+galerie foto)

0
343

Liderul PNL, Ludovic Orban, este astăzi oaspetele Aradului. De dimineață a vizitat, împreună cu europarlamentarul Gheorghe Falcă și alți lideri PNL,  parcarea din cartierul Micălaca, proiect în valoare de 50 de milioane de euro. A urmat, apoi, o conferință de presă la care au participat alături de Ludovic Orban, europarlamentarul Gheorghe Falcă, președintele CJA Iustin Cionca și primarul Călin Bibarț. Agenda de astăzi, a  liderului liberal, este încărcată. Orban  va participa la meciul de fotbal de pe stadionul UTA, primul cu public din acest an, apoi vor avea loc vizite la stațiunea Ghioroc și în localitatea  Zăbrani, unde liberalul se va întâlni cu membri PNL din zonă. ,,Am discutat și vom discuta și cu primarii din județ despre perspectivele de dezvoltare și posibilitățile de finanțare ale județului Arad.

Pe PNRR este inclusă o finanțare a unui obiectiv de investiții extrem de important, tronsoanele de cale ferată Arad-Timiș și Timiș-Caransebeș. De asemenea, vor exista finanțări pentru așa-numitul ,,valul renovării”, care va pune la dispoziția municipalităților resurse importante de peste două miliarde de euro pentru restaurări, refaceri de fațade, investiții în reabilitări termice, în creșterea eficienței energetice.

Proiectul regenerării urbane din municipiul Arad reprezintă o investiție importantă care crește calitatea serviciului de parcare.

 La întâlnirea cu primarii vom discuta si despre posibilități de finanțare ale proiectelor la nivelul orașelor și comunelor din fonduri guvernamentale fie prin Compania Națională de Investiții, fie printr-un nou Plan Național de Dezvoltare Locală. Pentru Cetatea Aradului trebuie să găsim soluții de finanțare atat pe PNRR, cât și pe exercițiul financiar 2021-2027 prin Programul Operațional Regional. Primăria Municipiului Arad, în dialog cu Ministerul Apărării, rămâne să găsească cele mai bune soluții juridice și mai ales de etapizare a proiectului pentru Cetatea Aradului, un proiect pe care m-am angajat personal să îl susțin, iar acest angajament reprezintă pentru mine o obligație de sprijin permanent a acestui proiect”, precizează  Orban.

,,Președintele PNL, Ludovic Orban, este  în Arad într-o vizită politică și administrativă. Aradul, prin proiectul de regenerare urbană, este văzut ca un exemplu pentru România, iar investiția municipalității în Arena Francisc Neuman arată interesul și preocuparea orașului pentru dezvoltare pe toate palierele. Aradul este susținut în dezvoltarea sa, președintele Ludovic Orban confirmând sprijinul său pentru municipiu și județ”, spune europarlamentarul Gheorghe Falcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.