Consulul general al României la Gyula, Excelența Sa Florin Vasiloni, l-a primit, marți, 19, septembrie, în vizită de lucru, pe Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. Președintele CJA a fost însoţit de o delegaţie din care au făcut parte printre alţii prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii „Vasile Goldiş” din Arad şi Andrei Ando, manager al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad.
Vizita de lucru a avut loc în contextul unor întrevederi avute de delegația Consiliului Județean Arad cu parteneri în Ungaria, autorități publice ungare, printre care Consiliul Județean Bekes, în vederea accesării de proiecte transfrontaliere, pe axa RO-HU 2014-2020.
Iustin Cionca a expus diplomatului român prioritățile de dezvoltare ale județului Arad, vorbind printre altele despre necesitatea dezvoltării infrastructurii, dar și despre intenția dezvoltării la Arad a unei clinici de oncologie.
În cadrul întâlnirii, au fost adu­se în discuție și aspecte legate de situația actuală a comunității istorice românești din Ungaria.

Recomandările redacției