drumulPreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, i-a informat, vineri, pe consilierii judeţeni că au votat degeaba hotărârea care prevedea preluarea ampla­- samentului şantierului de modernizare a drumului Arad-Şiria, pentru că, printr-o adresă primită recent de la minister, acest lucru nu se poate realiza.
Astfel, într-un document al Direcţiei Generale Infrastructură a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice se arată că în cazul în care drumul ar fi transmis autorităţilor judeţene s-ar crea o dublă finanţare, întrucât este în vigoare şi contractul ministerului cu SC Romstrade SRL. „Retransmiterea amplasamentului întregului obiectiv de investiţii către Consiliul Judeţean Arad ar presupune şi transmiterea lucrărilor de execuţie efectuate, la stadiul existent. Datorită faptului că executantul SC Romstrade SRL este în procedură de insolvenţă, în pre­zent, MDRAP se află în negocieri cu privire la eventualele pretenţii financiare pentru lucrările efectuate pe un tronson de 1,5 kilometri al DJ 709. Din aceste motive, protocolul de predare-primire nu se poate realiza”, se arată în documentul ministerului.
În aceste condiţii, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a atras atenţia consilierilor locali că hotărârea votată în urmă cu câteva luni este nulă şi că banii alocaţi pentru moder­nizarea drumului din bugetul judeţului trebuie alocaţi pentru alte investiţii, în caz contrar se vor pierde. „Nu numai drumul Arad-Şiria este în această situaţie. Este şi drumul Arad-Felnac şi alte 41 de amplasamente din judeţ. Recent, a mai venit un document de la minister referitor de lucrări la străzi în Grăniceri şi Ineu. O să le comunic celor doi primari ce ni s-a spus. Noi am alocat, în bugetul judeţului, bani pentru modernizarea drumului Arad-Şiria. Vom fi nevoiţi să-i relocăm pentru că dacă o să ne dea amplasamentele în septembrie nu o să mai reuşim să facem nicio investiţie. Nu vom mai avea timp fizic să facem investiţii”, a mai precizat Nicolae Ioţcu.
Zilele trecute, consilierul local Marin Lupaș (PSD) a afirmat, într-un comunicat de presă, că Guvernul a alocat prin Pla­nul Naţional de Dezvoltare Locală suma de 3.500.000 lei pentru reabilitarea drumului judeţean Arad-Seleuş.
(Ş.M.)

Recomandările redacției