luncsoaraCornel Gavrilă, preşedintele Composesoratului Luncşoara cere mass-mediei, organizaţiilor, asociaţiilor şi persoanelor publice care au luat poziţie cu privire la cele întâmplate în cadrul composesoratului, dând ascultare doar adversarilor săi, să se documenteze în prealabil. Mai mult, susţine că se pune la dispoziţia tuturor celor care doresc să afle adevărul, fiind gata să ofere toate răspunsurile care i se cer. Are însă o condiţie, să i se respecte demnitatea umană, fără a fi catalogat ca fiind un impostor. Gavrilă susţine că acuzele care i se aduc nu sunt adevărate. „Ceea ce se spune despre mine şi colaboratorii mei nu este adevărat, dar se repetă numele meu. Se spune că de toate relele şi neajunsurile de la Luncşoara este vinovat Gavrilă de la Sebiş. Acele persoane sunt în stare să recurgă la gesturi necugetate, numai să plec de la conducerea composesoratului”, susţine Cornel Gavrilă. Preşedintele composesoratului face în continuare un nou apel la adresa instituţiilor statului să se autosesizeze, pentru a verifica dacă acuzaţiile aduse de sătenii care îl contestă sunt adevărate sau nu. „Rog totodată să fiu protejat de acuzele nereale şi fără legătură cu persoana mea, prin tra­gerea la răspundere a celor care le enunţă. Faptul că evit să intervin direct în timpul unor manifestări organizate împotriva mea se datorează profundei mele dezamăgiri faţă de reacţia comunităţii, care se solidarizează cu cei care au pregătit expunerea mea mediatică ca fiind un personaj demn de dispreţ. Din cauza represiunilor fizice la care am fost expus la ultimele întâlniri, episoade care în opinia mea sunt total inoportune, am fost obligat să îmi iau măsuri de autoprotecţie, astfel încât, în mod deliberat am evitat alte expu­neri de acest fel. Intervenţiile mele publice au fost cenzurate, astfel încât să dea satisfacţie auditoriului şi în special reclamanţilor, fără a oferi explicaţiile pe care ar trebui să le cunoască opinia publică”, a continuat Gavrilă.
Acţiuni provocatoare
Acesta mai povesteşte că a anticipat escaladarea acţiunilor denigratoare îndreptate împotriva lui şi constată cu regret că a avut dreptate, acestea având un caracter din ce în ce mai provocator. „Am fost expus la peste zece anchete şi controale pentru pretinse abuzuri şi delapidări şi am demonstrat inexistenţa acestora. M-am pus la dispoziţia instanţelor în vederea clarificării din punct de vedere juridic a statutului meu şi a faptelor petrecute în cadrul asociaţiei, dar s-a demonstrat că rezultatele mi-au fost favorabile, atât la Gurahonţ, Arad, cât şi la Sibiu şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pentru a evita să intru în conflict cu contestatarii, am avut o prezenţă discretă şi rezervată între aceştia pe parcursul litigiilor, fără a neglija activitatea asociaţiei”, a ţinut să precizeze Cornel Gavrilă. Preşedintele Composesoratului mai spune că nu a neglijat nici nevoile imediate ale membrilor composesori, aşa cum este acuzat de adversari. Astfel, a găsit personal o soluţie, care permite acordarea unor drepturi în natură membrilor composesori, astfel încât, până la soluţionarea litigiilor, aceştia să poată să primeas­că o parte din ceea ce li se cuvine. „Nevoile existente şi interesele personale ale membrilor determină această stare conflictuală, astfel încât nu mi se permite să ofer explicaţii cu privire la priorităţile şi constrângerile în utilizarea fondurilor rezultate din exploata­rea masei lemnoase. La timpul potri­vit am dat lămuririle necesare. Acum faptele sunt petrecute şi nu le putem şterge cu buretele. Personal aştept să finalizăm litigiile şi să dovedesc neim­pli­carea mea în faptele de natură să-mi ştirbească demnitatea. Îmi însuşesc dorinţa lor de a încre­dinţa altora destinele asociaţiei, lucru pe care, cu bună credinţă l-am dorit şi în 2012”, a încheiat Gavrilă.
Părerile sunt împărţite
Mai trebuie spus că o parte din sătenii din Luncşoara sunt de părere că preşedintele composesoratului nu merită tratamentul la care a fost supus de contestatarii săi. „Am vă­zut că se tot scrie prin ziare şi se vorbeşte pe la televiziuni de domnul Gavrilă. Să ştiţi că nu este chiar aşa cum se spune. Domnul Gavrilă a fost verificat de toate organele abilitate ale statului şi nu i s-a reproşat nimic. Îl terfelesc prin instanţe, om de 67 de ani. Nu ştiu ce să mai zic… Nu tot satul este de partea acestui grup care îl contestă, dar cei care îi aduc tot felul de acuzaţii au influenţă. Este o treabă urâ­tă”, susţine unul dintre locuitorii satului Luncşoara.

Recomandările redacției