Președintele Iohannis: „Vom începe să implementăm măsuri de relaxare”

1
338

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu puțin timp că, la sfârșitul perioadei de stare de urgență, și anume 15 mai, vor fi implementate, treptat, măsuri de relaxare. Însă, aceste măsuri sunt condiționate de respectarea cu strictețe a ordonanțelor impuse de autorități. 

„După 15 mai, dacă numărul de cazuri scade, putem intra într-o perioadă de relaxare. Aceasta va fi făcută treptat, în mai mulți pași, nu dintr-o dată pentru că specialiștii spun că virusul nu va dispărea. Va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricții. 

Măsurile se hotărăsc în baza dovezilor științifice și medicale de către politicieni, de către Guvern, și sunt chestiuni care trebui discutate în detaliu de cei implicați efectiv în lupta împotriva coronavirusului”, a afirmat Iohannis. 

Klaus Iohannis a făcut referire la planul elaborat de Institutul „Matei Balș”, care includea eventuala internare a persoanelor de peste 65 de ani în centre de carantină. 

„Aceste măsuri nu vor fi anunțate de cineva care vrea să se reprofileze politic. A apărut o documentație care venea să explice ce trebuia făcut, însă nu poate fiecare institut să vină cu un plan propriu și să spună așa se va întâmpla. 

A apărut o idee care a adus foarte multă neliniște. E o măsură aberantă, așa ceva nu se va întampla, este inacceptabil. 

Trăim într-o societate liberă care se protejează de virus, dar nu vine cu măsuri totalitare, care să impună lucruri inumane. Dragi români, nu vine nimeni să vă ia de acasă și să vă ducă în carantină”, a încheiat Klaus Iohannis.  

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.