Președintele Klaus Iohannis a anunţat prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile

0
139

Președintele Klaus Iohannis a semnat marţi, 14 aprilie 2020, decretul de prelungire a stării de urgență pe teritoriul României cu încă 30 de zile. Decretul intra în vigoare de miercuri, 15 aprilie.  „Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgenţă pe teritoriul României pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri împotriva COVID-19„, a spus preşedintele. De asemenea, preşedintele a îndemnat, din nou,  la respectarea restricţiilor impuse de autorităţi:

Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricțiilor în perioada următoare, cum văd că cer cu inconștiență unii politicieni, ar duce la o creștere vertiginoasă de noi cazuri de infectare, suprapopularea spitalelor și o presiune uriașă pe sistemul nostru sanitar.

Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital! Stați acasă pentru a ne putea recăpăta viața cât mai repede, altfel vom avea  un val de îmbolnăviri și de decese foarte mare. Ar însemna că toate eforturile, toate sacrificiile pe care le-am făcut până acum ar fi fost în van.

Preşedintele a mai spus că Guvernul va lua toate măsurile pentru a asigura securitatea alimentară a cetățenilor. „Se pot plafona prețurile la medicamente, alimente, servicii de utilitate publică„.

De asemenea, Iohannis a adăugat o mențiune specială dacă se va constata o scădere a prețurilor pe piețele regionale. Guvernul va lua măsuri pentru ca scăderile să se reflecte în prețul consumatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.