Președintele PC Arad, Leontin Aslău: „Până şi construcţia Patinoarului este în afara legii”

3
272

SANYO DIGITAL CAMERAPreşedintele executiv al PC Arad, Leontin Aslău a deschis conferinţa de presă de ieri,  cu faptul că şi Inspectoratul de Stat în Construcţii i-a dat dreptate în privinţa pistelor pentru biciclete de pe Calea Timişorii. Acesta a sesizat de mai mult timp că pe pistă au „răsărit” stâlpi de metal, nici mai mult nici mai puţin decât în mijlocul lor. De fapt, acesta a fost un bun motiv pentru a argumenta  şi cealaltă temă abordată şi anume a proastelor investiţii. „Nu vreau să se înţeleagă că sunt împotriva investiţiilor din Arad. Este bine că se fac, numai că acestea trebuie să fie şi utile oamenilor şi să nu împovăreze bugetul pe zeci de ani de acum înainte. Una dintre aceste investiţii este şi Patinoarul. La acea dată, adică în anul 2007 s-a făcut mult tam-tam pe această chestiune. Investiţia a costat  peste 3,5 mili­oane de lei, adică nici mai mult nici mai puţin decât 1,2 milioane de euro. Amintesc că în alte oraşe s-au făcut investiţii similare cu sume de patru ori mai mici decât la Arad”, a punctat Aslău. Preşedintele executiv al conservatorilor arădeni a mai spus că şi în privinţa terenului pe care s-a realizat lucrarea sunt probleme.  De altfel şi Curtea de Conturi a întocmit un raport prin care toate aceste nereguli sunt scoase la lumină. În document se spune: „În anul 2006, la nivelul Primăriei Arad au fost angajate, lichidate şi ordonate şi plătite lucrări de investiţii fără a fi respectate prevederile O.M.F.P. nr 1792/2002 , în sensul că la data angajării acestor cheltuieli, terenul pe care urmau să fie realizate nu aveau regimul juridic clarificat fiind efectuate cheltuieli fără respectarea dispoziţiilor legale”.  De altfel s-au comandat, executat şi plătit lucrări în valoare de aproape 3,5 milioane de lei, reprezentând peste 99 % din valoarea totală. Iar fiindcă situaţia terenului nu era clarificată potrivit Legii 50/1991 privind autorizarea lucrărilor în construcţii. Or, la data efectuării  lucrărilor, Primăria Arad nu a deţinut titlu de proprietate legal emis. În consecinţă Hotărârea 230/ 22.08.2006, care se referea exact la aceste investiţii,  este lovită de nulitate. Astfel orice act emis în continuare este nul de drept. „Deci şi construcţia Patinoarului este în afara legii. Iar acest lucru s-a făcut cu bani foarte mulţi. În plus, nici acum după şapte ani de zile nu s-a făcut nimic, în sensul ca să se intre în legalitate. Nu cer nimic mai mult, decât legea să se respecte şi să se aplice”, a pus… degetul pe rană, Leontin Aslău.
Gabriel Constantinescu

3 COMENTARII

  1. Ma bucur sa aud ca in sfarsit exista o miscare de CONSTIENTIZARE in Arad. Pe mine personal ma intereseaza faptul ca TOTUL SE PLATESTE de noi aradenii la preturi supraevaluate de SMECHERII ARADULUI – FALCA , SECULICI sotia , soacra , catelul , purcelul …..
    si toti prietenii afiliati politic sau nu , dar cu siguranta afiliati FINANCIAR de bugetele noastre . Dati-mi voie sa ne dau un nume … A FRAIERILOR de aradeni. Vreau sa se inteleaga sunt in aceeasi categorie cu voi dar pe mine DEJA MA DERANJEAZA !!!!!!!
    Veniti la conducere cu o pereche de sosete ajung sa ne conduca destinele , culmea ii mai si platim ca sa ne UMILEASCA si sa ne FURE in propria noastra tara .Sa respectam oamenii care au curaj sa vorbeasca TREZITI-VA

  2. Va da-ți sema cât s-a furat până acum? Daca la reabilitarea termică a unor clădiri s-au adjudecat lucrări la 14% din valoarea estimată, cum s-au făcut celelate licitații? Cum se explică prețurile aberante la bancile de pe Mețianu? Ar trebui luate la purecat toate studiile de fezabilitate comandate de administratia Falcă. Cred că sunt niște umflături ca dealul Mocrii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.