Călin Popescu Tăriceanu, pre­ședintele Senatului, a declarat că informațiile despre OUG ar fi doar o „momeală” aruncată oamenilor din presă.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut că informaţiile potrivit cărora Guvernul ar pregăti o Ordonanţă de Urgenţă pentru amnistia şi graţierea unor fapte penale au fost „aruncate în presă”, iar „foarte mulţi muşcă subiectul”. Liderul ALDE a afirmat însă că ideea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru amnistie şi gra­ţiere „nu ar fi de neconceput” deoarece s-a mai făcut în Ro­mânia, dar o astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu, relatează evz.ro.
„Totuşi de ce nimeni nu confirmă (informaţiile că Guvernul ar urma să dea o OUG pentru amnistie şi graţiere – n.r.)? Pentru că nu s-a confirmat subiecul. Cred că a fost aruncat în presă pe anumite canale, nu e prima dată când se întâmplă, şi atunci văd că foarte mulţi muşcă la subiect şi subiectul se umflă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.
El a mai adăugat că Ordonanţă de Urgenţă pentru amnistie şi graţiere s-a mai dat pe vremea Guvernului Năstase, iar ideea nu este de neconceput, dar o astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu.

Recomandările redacției