Președintele și directorul general al CECCAR au vizitat Aradul

0
511

Aradul a fost vizitat ieri de conducerea națională a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), respectiv de prof. univ. dr. Aurelian Robert Sova – președintele CECCAR, și lect. univ. dr. Florin Dobre, director general. Vizita a fost făcută la invitația filialei Arad a CECCAR. Așa cum era și firesc, și nor­mal, cei doi oaspeți au avut un program încărcat, Aradul neducând lipsă nici de experți contabili sau contabili autorizați, nici de probleme care să poată fi discutate și dezbătute spre a li se afla soluții.
În conferința de presă organizată la sediul din Arad al CECCAR, cei doi oaspeți și gazda lor, prof. univ. dr. Dorel Mateș, președintele filialei arădene, au prezentat profesiunea de contabil – rolul și importanța contabilului în sistemul economic actual, și câteva dintre funcțiile importante ale CECCAR în raport cu mediul economic și cu organismele de reglementare. „Profesiunea de contabil trebuie privită și analizată prin importanța pe care domeniul conta­bilității îl are în actualul sistem economic cu tot ce presupune el: afaceri, reglementări, dezvoltare tehnică și tehnologică. Rolul contabilului nu mai este acela de a întocmi documente contabile – sarcină preluată ma­siv de aparatura informatică, ci acela de analiză obiectivă, rece, a situațiilor rezultate. În felul acesta, contabilul nu mai este un simplu angajat care face socoteli, ci devine efectiv consul­tant al antreprenorului. Dacă vreți o comparație, contabilul este medicul diagnostician care constată o stare a unui orga­nism economic și propune tratamente în cazuri de boală. Dacă un antreprenor vrea să aibă o investiție sănătoasă, va consulta un astfel de medic; dacă însă vrea să riște pe necunoscut, va apela la un vraci. Noi, CECCAR, recomandăm cu tărie apelarea la medic, respectiv la expert contabil sau la contabil autorizat. CECCAR împlinește două funcții esențiale: asigură o pregătire continuă tuturor membrilor săi și identifică pro­blemele specifice care apar în domeniu, spre a le discuta cu factorii de reglementare. Cu pre­gătirea membrilor corpului ne putem mândri, iar de absența problemelor nu ne putem plân­ge. Pentru asta suntem aici: să discutăm problemele specifice ale acestei zone și să le aflăm rezolvări“, a spus prof. univ. dr. Aurelian Robert Sova.
Se știa că Filiala Arad este una dintre cele mai active ale CECCAR la nivel național, iar vizita celor doi lideri ai organizației confirmă o dată în plus acest adevăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.