Gheorghe Chivorchian, fost preşedinte al clubului Poli Timişoara, a fost condamnat la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare în dosarul în care clubul de fotbal a fost finanţat ilegal. Decizia a fost luată sâmbătă, 31 decembrie 2016, de către magistraţii Tribunalului Timiş .Chivorchian a fost condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu şi pentru în înscrisuri sub semnătură privată.
În acelaşi dosar a fost condamnat şi Constantin Ostaficiuc, fost preşe­dinte al Consiliului Judeţean Timiş. Ostaficiuc a primit o condamnare de patru ani şi şase luni de închisoare cu executare. Fostul preşedinte la CJ Timiş a fost acuzat de abuz în serviciu în formă continuată.
Acuzaţiile procurorilor se referă la perioada în care clubul de fotbal Poli Timişoara era finanţat de Marian Iancu. Decizia Tribunalului Timiş nu este defitinivă, ea putând fi contestată cu apel în termen de zece zile de la comunicare la Curtea de Apel Ti­mişoara.
În prezent, Chivorchian este președintele celor de la Juventus București, liderul Ligii a II-a la fotbal, ce are 6 puncte peste UTA, cealaltă echipă situată pe loc de promovare directă în elita fotbalului românesc. Din luna septembrie, fostul secretar general de la Casa Fotbalului e președintele unei comisii ce reprezintă cluburile de liga a doua în relația cu FRF, din care mai face parte și utistul Claudiu Drăgan, dar și Auraș Brașoveanu (Dacia Unirea Brăila), Telu Stancu (CS Mioveni) și  Marcel Ghergu (Chindia Târgoviște).

Recomandările redacției