UAVProf. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al Universităţii Aurel Vlaicu (UAV) a par­- ticipat la „Micul Dejun cu Rugăciune” organizat de Parlamentul României, sub patronajul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Manifes­tarea a avut loc la Palatul Parlamentului, tema aleasă pentru dezbateri fiind „Demnitatea umană”.
„UAV a fost invitată să participe la această manifestare pentru că universitatea noastră a demonstrat că avem deschidere ecumenică. Avem teologie ortodoxă, avem teologie penticostală şi suntem deschişi să facem şi o facultate de teologie catolică. Trebuie să ştiţi că suntem singura universitate din România care are teologie didactică penticostală. Suntem convinşi că în secolul XXI nu se mai poate trăi în izolare”, a declarat prof.univ.dr. Lizica Mihuţ.
În cadrul întâlnirii, preşedintele UAV a avut o intervenţie în care a vorbit despre abordarea ecumenică a problemelor religioase, lansând o invitaţie şi pentru alte culte să vină la Arad, pentru a înfiinţa facultăţi de teologie.

Recomandările redacției