film[1]

Marți, 7 aprilie, între orele 11-18, la Palatul Copiilor vor avea loc preselecțiile pentru „Tabăra de Film” ediția 2015, proiect care are ca scop selecționarea și distribuirea copiilor și adolescenților talentați, între 9 şi 18 ani,  într-un film artistic. Filmările din ediția 2015 se vor desfășura la Snagov, lângă București, în luna august. Participarea la preselecțiile din România este gratuită.

Înscrierea participanților

Conform organizatorilor înscrierea se face în ziua preselecției prin completarea unui formular înainte de a intra în sală. Informații suplimentare pot fi obținute la numerele de telefon: 0770 371 738, 0756 090 039 sau pe adresa office@tabaradefilm.ro.

Trei probe

Preselecţia presupune trei probe: proba de dicție (se va regasi în discuțiile libere purtate cu juriul); proba de improvizații pe teme date (trebuie să dezvoltați o poveste pornind de la câteva cuvinte cheie date de juriu); proba de talent (la alegere dans, muzică sau actorie).

Proba de talent se poate extinde și în alte domenii cum sunt sporturi spectaculoase, acrobații sau alte talente cu un mare impact vizual.

Viitori actori

Aflată deja la cea de-a V-a ediție, Tabăra de Film își propune ca, printr-o caravană organizată în principalele orașe ale Romaniei și din afara țării, să descopere și să selecteze copiii și tineri cu talente deosebite.

În  această ediţie preselecţiile sunt extinse şi în afara graniţelor, fiind organizate caravane atât în Chişinău cât şi în Italia, pentru al doilea an consecutiv. Tabăra  se va desfăşura în perioada iulie-august 2015, alături de copiii selectaţi aflându-se atât o echipă de profesionişti din domeniul cinematografic şi din zona artistic, cât şi actori consacraţi de prestigiu.

Maia Morgenstein alături de copii

În cadrul Taberei de Film,  din anii trecuţi, copiii participanţi au realizat filmele “Şcoala de Vara”(2012), “Revederea”(2013) şi “La Limită”(2014), alături de actorii Maia Morgenstein, Ioana Abur, Marius Bodochi, Tudorel Filimon şi Emil Mitrache, dar şi artiştii Aliona Moon şi Wilmark.

Copiii vor participa la turnarea filmului de lung metraj pentru care, în baza scenariului, vor face repetiţii de actorie, mișcare scenică, canto sau coregrafie. Filmul realizat va fi difuzat în cinematografele din România, ulterior, fiind difuzat pe mediile TV şi online.

„Proiectul este organizat de Asociația pentru sprijinirea și promovarea filmului românesc (Rom Film Suport), producător general Bogdan Alexe, producator executiv Tiberiu Rotarescu, în parteneriat cu Ministerul Educatiei şi Cercetarii Știintifice şi recomandat de Radio Romania Regional“, ne-a declarat Manuela Codrean, purtătorul de cuvânt al Palatului Copiilor Arad.

Recomandările redacției