moise primaPrimarul Gheorghe Falcă intenţionează să apeleze la serviciile unei firme de curăţenie care să se îngrijească de Colegiul Naţional Moise Nicoară, drept pentru care a început să facă presiuni în acest sens. Cu prilejul ultimei discuţii pe care a pur­tat-o cu reprezentanţii unităţii de învăţământ, Falcă le-a transmis acest lucru, asta în condiţiile în care printre apropiaţii săi se află o persoană care patronează o astfel de societate. Dacă în ceea ce priveşte firma, lucrurile sunt cum nu se poate mai clare din punctul de vedere al Primăriei, atunci când vine vorba des­pre angajarea unei singure femei de serviciu, situaţia pare să se complice.
„Dacă Primăria plăteşte…”
În momentul de faţă, în şcoală lucrează patru îngrijitoare, iar direcţiunea a solicitat aprobarea Inspec- ­toratului Şcolar Judeţean pentru de­blocarea unui al V-lea post. Deşi conducerea ISJ şi-a dat acordul, pentru ca femeia să poată fi angajată mai este nevoie ca şi reprezentanţii Primăriei să fie de acord. Din informaţiile noastre, cei de la Primărie nu şi-au dat avizul. „În şcoală lucrează patru femei de serviciu, dar am avea nevoie de opt. Ideea cu firma de curăţenie îi aparţine domnului primar, dar noi nu avem fonduri să plătim şi femeile de serviciu şi firma de curăţenie. La femeile de serviciu nu putem renunţa pentru că avem nevoie să fie în şcoală cineva atunci când sunt şi copii. Avem nevoie de femei de serviciu pentru sala de mese, pentru WC, de fapt avem nevoie peste tot în şcoală. Ce facem dacă trebuie curăţat ceva în timpul zilei? Che­măm  firma de curăţenie?”, susţine Csaba Major, directorul Colegiului Naţional Moise Nicoară. Acesta a ţi­nut să precizeze că acceptă doar dacă Primăria plătește firma. „Nu am avut timp să discutăm în amănunt despre posibilitatea aducerii unei firme, dar dacă Primăria plăteşte, suntem cu uşile deschise”, a mai spus directorul.
La rândul său, inspectorul şcolar general adjunct, Mihai Spânu, ne-a declarat că IŞJ a făcut tot ceea ce putea face pentru a veni în sprijinul solicitării făcute de conducerea Colegiului Naţional Moise Nicoară. „Direcţiunea şcolii ne-a făcut o solicitare să le deblocăm un post de femeie de serviciu. Am aprobat acest lucru. Ceea ce a ţinut de noi am făcut, acum depinde de ei să obţină acordul Primăriei”, afirmă Spânu.
Pe de altă parte, trebuie spus că reprezentanţii Primăriei susţin că nu au primit încă nicio solicitare pentru angajarea unei femei de serviciu. „Acea clădire trebuie întreţinută. Sigur că există o implicare din partea municipalităţii. Anul viitor, la elaborarea bugetului se va avea în vedere faptul că imobilul în care funcţionează Colegiul Naţional Moise Nicoară trebuie întreţinut, astfel încât se vor aloca fonduri pentru curăţenie”, a spus Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Recomandările redacției