Presupusul asasin al jurnalistei Victoria Marinova va fi extrădat în 10 zile. Ce declară

0
674

Bărbatul cercetat pentru asasinarea jurnalistei bulgare Victoria Marinova va fi trimis în curând din Germania în Bulgaria, a anunţat vineri justiţia germană, potrivit AFP preluată de Agerpres.

Parchetul din oraşul Celle (landul Saxonia Inferioară) a indicat că suspectul nu s-a opus extrădării, care va avea loc în 10 zile.

Bărbatul în vârstă de 21 de ani – identificat drept Severin Krasimov şi arestat marţi în Germania – a recunoscut că, sub influenţa alcoolului şi a drogurilor, a „lovit victima şi a aruncat-o într-un tufiş“, dar a dat asigurări că „nu a vrut să ucidă victima şi a negat că a violat-o“.

Victoria Marinova (30 de ani), care era reprezentant administrativ şi prezentatoare la postul local TVN Ruse, a murit după ce a fost lovită, strangulată şi violată. Corpul său lipsit de viaţă a fost descoperit pe 6 octombrie într-un parc din oraşul Ruse, aproape de malul Dunării.

La ultima ediţie a emisiunii sale din 30 septembrie, Marinova a difuzat o convorbire cu doi reputaţi jurnalişti de investigaţii: Dimitar Stoianov din Bulgaria şi Attila Biro din România, care întreprind o anchetă în legătură cu bănuielile de fraudă în cazuri de gestionare a fondurilor europene, în care ar fi implicaţi oameni de afaceri şi aleşi. Dimitar Stoianov şi Attila Biro au fost reţinuţi pentru scurt timp de către poliţie în cursul acestei anchete, cazul lor provocând o reacţie de condamnare din partea organizaţiei neguvernamentale Reporteri fără Frontiere (RSF).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.