Luna august a venit cu o veste nu tocmai bună pentru cei ce parchează de cele mai multe ori în locurile unde parcarea se plătește. Tot spre necazul cetățenilor, aceste locuri sunt aproximativ peste tot prin oraș, norocos fiind cel ce găsește câte o stradă pe care poate să-și lase mașina toată ziua fără să plătească zeci de lei.

Cu ceva timp în urmă lumea se plângea că aparatele de taxare nu vor nicicum să funcționeze, apoi, pentru o scurtă perioadă s-a lăsat liniștea și a fost totul în regulă. A venit vestea creșterii plății la parcare și oamenilor nu le-a picat deloc bine ceea ce au aflat, dar să spunem că s-au împăcat cu ideea pentru că altă variantă nu prea au avut.

Astăzi, o întâmplare pe care am trăit-o pe pielea noastră a reușit să ne lasă un gust amar. Parcați pe o stradă principală din centrul orașului, mai exact în zona dintre Primăria Arad și Ziridava, am dat nas în nas cu aparatele de taxare care n-au vrut nicicum să coopereze. Mai exact, este vorba despre două aparate pe o rază de aproximativ 100m. Primul a avut scuza că era primul, n-a vrut să ia banii, nici cei de 10 lei, nici cei de 5 lei și nici pe cei de 1 leu. Am mers mai departe pentru că nu am vrut să ne alegem cu o amenda care să ne facă să plătim parcarea de zece ori. Alt aparat, aceeași poveste. Din păcate pentru cei ca noi, nu toată lumea dispune de abonament la cartelă ca să își poată plăti automat parcarea prin SMS și nici nu sunt prea mulți doritori care să își încarce telefonul doar ca să poată să plătească parcările.

Rezultatul final a fost acela de a renunța până la urmă, atât la plată, cât și la locul de parcare, toate acestea ducând la alte minute bune petrecute prin trafic, pe străzi, în căutarea unui nou loc de parcare care să nu ne premieze cu amendă doar pentru că cei responsabili nu își dau silința măcar puțin, cât să avem și unde să plătim dacă tot au de gând să pună prețuri aproape duble.

Spre nemulțumirea tuturor, prin cazuri de genul celui de față trec alții aproape zilnic. Aparatele nu acceptă bancnotele sau, chiar și mai bine, dacă funcționează, acestea nici măcar nu au funcția de plată cu bancnote, mulți fiind obligați să se plimbe cu zeci de lei schimbați în monede, de preferabil monede de 50 de bani pentru că cele de 10 bani sunt foarte des aruncate înapoi.

Și atunci, tot ce ne rămâne de făcut este fie să ne plimbăm pe toate străzile posibile până găsim un aparat care să funcționeze și care să ne ajute și pe noi să rămânem pe locul de parcare găsit cu greu, fie să nu mai plătim parcarea în momentul în care dăm de asemenea situații și să se strângă o mulțime de reclamații până când cineva o să ia în serios problema, fie, de acum, toată lumea coboară din mașină la intrarea în Arad și vom circula doar pe jos ca să nu mai fie nimeni nevoit să își piardă timpul în căutarea unui loc de parcare pe care oricum nu îl poate plăti și care, cu puțin noroc, îi aduce și o amendă.

Recomandările redacției