Prețuire pentru merite deosebite: Felicia Filip a primit Distincţia de Onoare a judeţului Arad

0
264

filipRegina Traviatei, soprana Felicia Filip care a contribuit la promovarea imaginii județului Arad a primit „Distincția de Onoare a Județului Arad”. Distincția i-a fost conferită în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean, de vineri, 26 iunie. În proiectul privind acordarea distincției s-a arătat: „în ultimii ani, prin prezenţa sa în cadrul evenimentelor culturale derulate în judeţul Arad, dar şi prin activitatea desfăşurată, rezultatele de excepţie şi valoarea artistică dovedite în domeniul muzicii în care activează, doamna Felicia Filip promovează cu succes imaginea judeţului Arad”.

În cadrul evenimentului, soprana a anunțat înființarea la Arad a Clubului Centrului Cultural (CCC), un club care să sprijine și promoveze, tinerele talente arădene.

„Urmărind de-a lungul anilor, activitatea doamnei Felicia Filip, știu că este unul dintre românii cei mai talentați și care au dat prestigiu țării lor în cele mai alese, mai exigente locuri: Covent Garden, Wiener Staatsoper, Liceo di Barcelona etc. etc. Este, în același timp, un artist pentru care relația cu publicul, inclusiv cu publicul mai larg, iubitor de muzică, reprezintă cel mai important lucru. Nu putem să fim decât foarte fericiți că, într-o companie selectă, cum este aceea a baritonului Liviu Holender și a dirijorului Christian Pollack, doamna Felicia Filip va susține, duminică, un concert în cadrul stagiunii Teatrului de Vară din Arad. Este, de aceea, ușor de intuit răspunsul pe care l-am dat întrebării mele privind sensul «Distincției de onoare», acordată de Consiliul Județean Arad doamnei Felicia Filip“, a spus Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad.

Concert pentru arădeni

Rodica Tălmaciu, fost director al Filarmonicii de Stat Arad a făcut o prezentare a carierei sopranei Felicia Filip, iar preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu i-a oferit sopranei Felicia Filp, o diplomă şi o plachetă. „Este datoria statului român ca, prin instituțiile sale, să recunoască și să răsplătească în mod oficial valoarea și munca cetățenilor săi. Prin distincția acordată, exprimăm în primul rând prețuirea meritului, faptul că cei mai buni dintre noi trebuie să fie respectați. Oameni ca doamna Felicia Filip reprezintă modele adevărate de profesionalism și umanitate. În al doilea rând, deci, această distincție are o valoare formativă, căci invită la adoptarea acelor modele care pot contribui la bucuria și bunăstarea comunității“, a mai spus președintele CJA.

Felicia Filip s-a născut la 20 martie 1959, a urmat Școala de Muzică din Slatina și apoi, Liceul de Muzică din Pitești.

A debutat la Teatrul Liric din Brașov, în „Rigoletto” și „Traviata”, apoi anul următor, în 1986, la Opera Națională din București, în „Povestirile lui Hoffmann”. Prim-solistă a Operei Naționale București, artista deține un repertoriu prestigios, care cuprinde lucrări ale marilor compozitori de operă, operetă, lieduri și muzică vocal simfonică – Verdi, Rossini, Donizetti, Bellini, Mozart, Bizet, Puccini, J. Strauss, J. Offenbach, Beethoven, Schubert, Schumann.

Soprana Felicia Filip va încânta arădenii cu noblețea artistică deosebită, într-un concert în deschiderea stagiunii Teatrului de Vară din Arad, în compania baritonului Liviu Holender și a dirijorului Christian Pollak. Concertul va avea loc în grădina Teatrului de Vară de pe strada Barițiu, duminică, 28 iunie, de la orele 20.30.soprana soprana 1

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.