Prețuri tot mai mari la alimentele de bază

0
356

Arădenii se confruntă cu prețuri în creștere la alimente în ultimele luni, în  noiembrie atingându-se cel mai înalt nivel de după decembrie 2014.

La baza acestor estimări se află indicele global al prețurilor la produsele alimentare publicat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO). După o creștere a prețurilor uleiurilor vegetale de 14,5% de la o lună la alta, provocată de o majorare a prețului uleiului de palmier, au crescut prețurile și la cereale, zahăr, lactate și carne.

Astfel, preţurile la cereale au înregistrat o creştere de 2,5% în noiembrie, comparativ cu luna octombrie, dar una de 19,9% raportat la aceeaşi lună a anului trecut.

Preţurile la zahăr au urcat cu 3,3%, comparativ cu luna octombrie pe fondul îngrijorărilor cu privire la noi deficite de producţie globală în sezonul 2020/21.

Preţurile la lactate au urcat cu 0,9%, comparativ cu luna precedentă. Au crescut şi preţurile la carne, însă FAO a menţionat faptul că este pentru prima dată după luna ianuarie anul curent când indicele preţurilor la carne a crescut de la o lună la alta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.