La teorie stăm bine, însă nu și la practică! Și asta-i la ordinea zilei la noi.

Autoritățile arădene, în speță cele din Prefectură și Direcția de Sănătate Publică (DSP) au anunțat că s-a trecut la măsuri de prevenție a contactării coronavirusului. Confom comunicărilor publice făcute – generale și cam netransparente, în punctele de frontieră se vor verifica destinațiile de venire și plecare ale celor care tranzitează vama.

Potrivit informațiilor noastre, deocamdată, directivele nu se prea respectă exact ca în documente. La Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, purtarea măștii a părut a fi opțională, cel puțin luni, în prima zi după măsurile stabilite de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Polițiștii de frontieră au fost văzuți fără mască de protecție, iar permanența medicală comunicată de DSP Arad este, deocamdată, cu semne de întrebare. Poate, încă n-au apucat oamenii să se organizeze pentru a și aplica măsurile stabilite, pe care le-au comunicat populației. Demn de subliniat că, în situația actuală – pe fondul extinderii îmbolnăvirilor în Italia și a numărului mare de români care se întorc de acolo, autoritățile ar putea fi mai transparente în informații. Și ne referim la informațiile legate de prevenire.

Aradul este intens tranzitat, iar arădenii vor să știe că se respectă măsurile de precauție pentru limitarea extinderii virusului. Vom reveni cu informații.

Recomandările redacției