Prevenirea furturilor din autoturisme, în atenția polițiștilor arădeni

0
344

Săptămâna trecută, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei ai Secției 2 de Poliție Urbană Micălaca au desfășurat mai multe activități de prevenire a furturilor din autoturisme.

Scopul acestor activități a fost informarea cetățenilor cu privire la modurile de operare și cauzele favorizante ale  furturilor de bunuri din autoturisme, în vederea scăderii riscului de victimizare.  Polițiștii au distribuit pliante și au discutat cu cetățenii despre problematica acestui tip de infracțiune.

Pentru a diminua numărul furturilor din autoturisme, se recomandă cetățenilor: să nu lase bunuri de valoare în autoturism atât pe timp de zi, dar mai ales după lăsarea întunericului; să închidă complet geamurile, portierele să fie încuiate, chiar dacă părăsesc autoturismul pentru o scurtă perioadă de timp;  să nu lase în autoturism acte, documente;  în cazul spargerii autoturismului să nu umble în interior până la sosirea Poliției pentru a nu compromite eventualele urme lăsate de autori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.