Prezență de peste 50% la Păuliș, la primul tur al „prezidențialelor“

0
269

prezidentialeAșa după cum se știe, duminica trecută a fost primul tur al alegerilor prezidențiale, cetățenii cu drept de vot din comuna Păuliș fiind chemați la urne pentru alegerea președintelui României. În comuna Păuliș, așa după cum am mai scris,  au fost amenajate patru secții de votare: la Păuliș – la Primăria Păuliș; la Sâmbăteni – la Căminul Cultural; la Cladova – la Căminul Cultural; la Barațca – la Centrul de Informare Turistică, secția de votare nr. 323.
După încheierea procesului de numărare al voturilor, rezultatele obținute – pe care ni le-au pus la dispoziție oficialii Primăriei – au fost după cum urmează.
„Din totalul de 3.565 de cetă­țeni cu drept de vot din comuna Păuliș, au votat 1.823 de cetă­țeni. În urma întocmirii proceselor verbale au reieșit urmă­toarele rezultate: localitatea Păuliș: 817 votanți, localitatea Sâmbăteni: 735 votanți, localitatea Ba­rațca: 125 votanți și localitatea Cladova 146: votanți.
Procentajul la nivelul comunei Păuliș privind rezultatele candidaților la președinție este următorul: Klaus Iohannis – 1.006 voturi, 56,9%; Victor Ponta – 413 voturi, 23,36%; Elena Udrea – 107 voturi, 6,05%; Dan Diaconescu – 79 voturi, 4,47%; Corneliu Vadim Tudor – 54 voturi, 3,05%; Calin Popescu Tariceanu – 52 voturi, 2,94%; Hunor Kelemen – 18 voturi, 1%“.
Dintr-un calcul simplu se poate observa că prezența la vot a depă­șit 50%, mai precis a fost de 51,1%, deci o prezență bună.
Primarul comunei Păuliș, profesorul Petru Nicoară reînnoiește însă apelul ca localnicii cu drept de vot să participe în proporție și mai mare la turul doi al scrutinului. „Îi rugăm pe toți cetățenii cu drept de vot ai comunei Păuliș ca la următorul tur de scrutin, din data de 16 noiembrie 2014, să se pre­zinte la vot pentru alegerea noului președinte al României și să aibă convingerea că, mai mult ca oricând, fiecare vot contează“ este îndemnul edilului.     (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.