Prezență record la cea de-a XX-a ediție a Paradei Clătitelor de la Moneasa

1
2690

Parada clătitelor de la Moneasa, a ajuns la ediția a XX-a. După o perioadă, destul de lungă, de stat cam în izolare, din cauza pandemiei, la Moneasa s-au ținut în două zile activitățile culturale. În prima zi evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean prin Centrul Cultural, iar cea de-a doua zi, a fost ziua în care a fost programul la dispoziția primăriei. În această a doua zi s-au adunat peste 10.000 de turiști. Convoiul de mașini, și prin parcări, pe o parte și pe alta a drumului, era de la ieșirea din Rănușa și vreo patru kilometri către Bihor.
Toate au fost bune și frumoase, că a ținut vremea cu organizatorii. Chiar dacă este denumită ,,Parada Clătitelor”, de această dată au cam lipsit clătitele, erau doar în vreo trei locuri. Dar și comercianți cu produse și preparate din carne au cam lipsit, din cauza fricii de această pandemie și vreme. De data aceasta au fost băuturile răcoritoare, dar și produse de uz casnic, bijuterii, haine și produse de artizanat. În concluzie, au lipsit cele mai dorite produse: clătitele și preparatele din carne.
Program artistic, super la Moneasa
Programul artistic a început cu artiști din zonă și anume Ansamblul Tarinuta din Bocsig, cu mai multe dansuri din diferite zone, urmat de mai multe formații, iar în cele din urmă au cântat pe scenă Ciprian Zoporta, Dorel Banci, Mariana Abrudan, Andrei Corb, Doru Ivan, Remus Bondor, Irina Mihoc, Viorica Mare, Bulzan Aurica, Vaida Roberta, Tomșa și Cosmina Brădean.
Invitații speciali ai evenimentului au fost soliștii de marcă: Vasile Coca, ce a fost prezentator de programe TV, Florica Tomoioagă, Ionela Moruțan, Traian și Valeria Ilea și părintele Cristian Pomohaci. Artiștii au ridicat spectatorii în picioare, prin atmosfera pe care au făcut–o, cum numai la Moneasa găsești asemenea atmosferă. Le dorim succes în continuare, ne-a precizat domnul Ioan Nuțu Herbei, primarul comunei. În rest am avut organizat un program cu soliști din diferite zone.
Mă așteptam să fie așa prezență
Primarul a fost invitat să urce pe scenă și să rostească câteva cuvinte în fața publicului prezent în grădina de vară, din stațiunea Moneasa.
,,Vă zic bună ziua și bine ați venit în stațiunea noastră. Mă bucur să văd o așa de mare prezență, care a mai fost doar odată când erau alte vremuri, fără pandemie. Dar a pus Dumnezeu milă și peste noi și ne-a ajutat să ne întâlnim aici cu toții. Unii ați lăsat chiar și animalele și ați venit să vedeți programul organizat de primărie, mai precis de primar. Am și eu Consiliu Local care îmi susține proiectele mele ”.
Dar să revenim la reușitul program al clătitelor. Nu m-aș fi gândit, că atât clătitele, cât și produsele din carne să lipsească, atât de mult din cauza că este nenorocitul ăsta de Covid, dar atâta lume prezentă nu știu când va mai fi o prezență asa de mare la Moneasa. Am vrut să mai ascult și părerile turiștilor, dar știți că toate pleacă dintr-un anumit punct. În primul rând cât eşti de gospodar și bun organizator. Ei, la Moneasa este primarul, au precizat doi arădeni.
,,Noi am venit să servim niște clătite, ca la Moneasa, dar, din păcate, am văzut că au fost doar în câteva locuri și erau cozi așa de mari că mai bine te lipseai, să stai la rând atâta vreme. Dar dacă ai venit, atâta amar de drum și să vă spun că și din cauza drumului, a fost prezența aceasta mare că este foarte bun. Orice ar spune oricine, se vede și trebuiue să fim realiști”, spun oamenii.
Câteva persoane au fost din Brad și Beiuș, de la acestea am primit același răspuns privind adimistrația locală, ,,primar bun și gospodar”.
Acum că nu au mai fost în număr așa de mare cu clătitele, este din cauză că se tem comercianții de Covid, dar mulți s-au fentat.
Voicu Sida

1 COMENTARIU

  1. Articol scris incoerent, de-abia se înțelege ceva din el. Doar reclama primarului care de fapt lasă de dorit, întrebați localnicii, nu turistii. Că nu face primarul nimic în stațiune, nu e domeniul lui!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.